Τροχοί & TIR

Νέα Βιομηχανική Ζώνη Παραγωγής Αυτοκινήτων κοντά στη Σόφια

Η βουλγαρική κυβέρνηση βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τρεις κορυφαίους επενδυτές από τον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας για τη δημιουργία βιομηχανικής ζώνης παραγωγής οχημάτων στο Boz
Παρασκευή 14/04/2023 - 10:00
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: NCIZ
φωτό: NCIZ

Η βουλγαρική κυβέρνηση βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τρεις κορυφαίους επενδυτές από τον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας για τη δημιουργία βιομηχανικής ζώνης παραγωγής οχημάτων στο Bozhurishte, 15 χιλιόμετρα έξω από τη Σόφια και στη θέση ενός παλαιού στρατιωτικού αεροδρομίου.

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Καινοτομίας και Ανάπτυξης, Alexander Pulev, «πρόκειται για μια τεράστια επένδυση της τάξης των 3 δισ. ευρώ με μεγάλη συμβολή στη βουλγαρική οικονομία και στη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας».

Εξήγησε, επίσης, ότι η στόχευση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας συμπίπτει με το επενδυτικό ενδιαφέρον που έχουν από καιρό εκδηλώσει οι τρεις μεγάλοι επενδυτές. Αν και δεν τους κατονόμασε, περιορίστηκε να αναφέρει ότι ο ένας προέρχεται από τη Μέση Ανατολή, ο δεύτερος από την Ανατολική Ασία και ο τρίτος από τη Δυτική Ευρώπη.

Σύμφωνα με τα σχέδια, η παραπάνω βιομηχανική ζώνη θα καταλαμβάνει έκταση περί τα 3 τετρ. χιλιόμετρα, τη διαχείριση της οποίας θα έχει κρατική εταιρεία (Bulgaria National Company Industrial Zones).

Δίνοντας μια σύντομη περιγραφή της επένδυσης, ο Alexander Pulev ανέφερε ότι η βασική στόχευση είναι η βιομηχανία παραγωγής σύγχρονων οχημάτων, ιδιαίτερα ηλεκτρικών, καθώς και η δημιουργία βιομηχανικών μονάδων, οι οποίες θα παράγουν συναφή προϊόντα, ώστε τα τελικά προϊόντα (οχήματα) να είναι πλήρη.

Πηγή: Antonia Kokalova - seenews.com

PreviousNext