Τροχοί & TIR

VOLVO FMX στρατιωτικών προδιαγραφών. Κέρδισε παραγγελία 7.000 μονάδων

Μια από τις σημαντικότερες παραγγελίες έλαβε χθες, 4 Οκτωβρίου, η VOLVO Defense (στρατιωτικά φορτηγά) και αφορά στην παράδοση 7.000 οχημάτων στις Ένοπλες Δυνάμεις της Εσθονίας και της Λετονίας. Τα ο
Πέμπτη 05/10/2023 - 15:14
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: Volvo Trucks
φωτό: Volvo Trucks

Μια από τις σημαντικότερες παραγγελίες έλαβε χθες, 4 Οκτωβρίου, η VOLVO Defense (στρατιωτικά φορτηγά) και αφορά στην παράδοση 7.000 οχημάτων στις Ένοπλες Δυνάμεις της Εσθονίας και της Λετονίας.

Τα οχήματα της Volvo θα αποτελούνται από πέντε διαμορφώσεις στρατιωτικών προδιαγραφών που βασίζονται στο στιβαρό μοντέλο FMX της Volvo Trucks, γνωστό για την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητά του. Η συνολική αξία ανέρχεται στα 440 εκ. ευρώ και περιλαμβάνει επίσης ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα συντήρησης και ανταλλακτικών. Τα οχήματα θα παράγονται στο εργοστάσιο Tuve της Volvo Trucks στο Γκέτεμποργκ.

«Αυτή είναι μια σημαντική συμφωνία για τη Volvo Defense και μια απόδειξη της αξιοπιστίας των προϊόντων μας και της Volvo ως μακροπρόθεσμου επιχειρηματικού εταίρου», δήλωσε ο Andreas Svenungsson, Πρόεδρος της Volvo Defense. «Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους Εσθονούς και Λετονούς πελάτες μας για να προσαρμόσουμε στις ανάγκες τους τα καλύτερα φορτηγά και υπηρεσίες τα επόμενα χρόνια».

Σημειώνεται ότι η Εσθονία και η Λετονία είναι καθιερωμένες αγορές για τα Volvo Trucks με σταθερές πωλήσεις και υπηρεσίες aftermarket.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των στρατιωτικών οχημάτων ορίζονται από τον πελάτη, αλλά αυτά που ισχύουν ως στάνταρ για τα Volvo FMX είναι η κίνηση σε όλους τους άξονες ή σε όλους εκτός του μπροστινού, η τοποθέτηση αξόνων υψηλής φόρτισης -τουλάχιστον 38 τόνους για τους πίσω συζυγείς (tandem), μικτό βάρος συρμού περί τους 150 τόνους, κλείδωμα διαφορικού, ατσάλινη καμπίνα με (ή χωρίς) καταπακτή εξόδου στην οροφή, χαλύβδινη προστατευτική ποδιά για προστασία του κινητήρα, μεταλλικά πλέγματα προστασίας στα φανάρια κ.α.

PreviousNext