Τροχοί & TIR

Ξεκίνησαν οι παραδόσεις των ηλεκτρικών DAF νέας γενιάς

Η DAF δοκιμάζει εκτενώς τη νέα γενιά XD και XF Electric με τη βοήθεια κορυφαίων μεταφορέων που κάνουν καθημερινά δρομολόγια με τα πρώτα οχήματα. Οι αντιδράσεις είναι ενθουσιώδεις.
Πέμπτη 29/08/2024 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media
.

Η DAF Trucks ετοιμάζεται για την έναρξη της μαζικής παραγωγής της νέας σειράς των πλήρως ηλεκτρικών φορτηγών της. 

Ορισμένα οχήματα έχουν ήδη τεθεί σε πιλοτική λειτουργία από διάφορους μεταφορείς στην Ολλανδία, με πολύ θετικά σχόλια από τους οδηγούς και τους διαχειριστές στόλων. Η DAF ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος κατασκευαστής φορτηγών που εισήγαγε στην αγορά ένα πλήρως ηλεκτρικό φορτηγό, ενώ το 2023, η ολλανδική εταιρεία εγκαινίασε ένα ολοκαίνουργιο εργοστάσιο συναρμολόγησης στο Αϊντχόβεν για την παραγωγή ηλεκτρικών φορτηγών. 

Τα ηλεκτροκίνητα φορτηγά νέας γενιάς DAF βασίζονται στα μοντέλα XD και XF, τα οποία ανακηρύχθηκαν «Διεθνές Φορτηγό της Χρονιάς» και είναι εξοπλισμένα με ηλεκτρικούς κινητήρες ισχύος έως 350 kW/480 hp και συνοδεύονται από μια ευρεία γκάμα επιλογών ως προς τις συστοιχίες μπαταριών (2 έως 5 battery packs) για την κάλυψη αποστάσεων έως και 500 χιλιόμετρα. Τα ηλεκτρικά φορτηγά DAF χρησιμοποιούν μπαταρίες LFP (φωσφορικό σίδηρο λιθίου) με υψηλή ενεργειακή πυκνότητα, οι οποίες σύμφωνα με τον κατασκευαστή έχουν πλεονεκτήματα όσον αφορά τη θερμική ασφάλεια, τη διάρκεια ζωής και τον αριθμό των κύκλων φόρτισης.

.

Η DAF δοκιμάζει εκτενώς τη νέα γενιά XD και XF Electric με τη βοήθεια κορυφαίων μεταφορέων που κάνουν καθημερινά δρομολόγια με τα πρώτα οχήματα. Οι αντιδράσεις είναι ενθουσιώδεις. 

«Διανύουμε σχεδόν 500 χιλιόμετρα με το XD Electric με μία μόνο πλήρη φόρτιση», λέει ο Gerlof Oegema της Oegema Transport στην πόλη Ντέντεμσβααρτ. «Με μια πρόσθετη φόρτιση θα μπορούσαμε να καλύψουμε ακόμη και 1.000 χιλιόμετρα την ημέρα, γεγονός που δημιουργεί ενδιαφέρουσες ευκαιρίες για την κάλυψη μεγάλων αποστάσεων προς τους πελάτες μας». 

«Έχουμε ακόμα κάποιες προκλήσεις σχετικά με την υποδομή φόρτισης στις εγκαταστάσεις μας, αλλά το XF Electric ανταποκρίνεται σε όλες τις προσδοκίες μας», αναφέρει ο Ewout van Wijk, διευθύνων σύμβουλος της E. van Wijk Logistics στο Γκίσεν, μιας άλλης μεταφορικής που χρησιμοποιεί ηλεκτρικά DAF. «Ο οδηγός είναι επίσης πολύ εντυπωσιασμένος από την ευχρηστία του φορτηγού, την ησυχία και την άνεση στην καμπίνα και την ευκολία με την οποία κινείται το φορτηγό, κυρίως χάρη στη μέγιστη ροπή που είναι διαθέσιμη από τη φάση της εκκίνησης».

PreviousNext