Τροχοί & TIR

Ξεκίνησε το έργο της Ε. Ο. Καρπενήσι - Προυσός – Ασπρόπυργος

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε, δημοπράτησε και συμβασιοποίησε το οδικό έργο: «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας στην Επαρχιακή Οδό Καρπενήσι – Προυσός - Ασπρόπυργος», αρχικού προϋπολογισμού ύψο
Παρασκευή 30/06/2023 - 10:36
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε, δημοπράτησε και συμβασιοποίησε το οδικό έργο: «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας στην Επαρχιακή Οδό Καρπενήσι – Προυσός - Ασπρόπυργος», αρχικού προϋπολογισμού ύψους 2.000.000 ευρώ.

Οι εργασίες που ξεκινούν την επόμενη περίοδο, έχουν ως βασικό σκοπό την αναχαίτιση και τη συγκράτηση βράχων σε επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου. Σε κάθε χιλιομετρική θέση που υπεδείχθη από τη σχετική μελέτη προβλέπεται ξεσκάρωμα των επισφαλών, επικρεμάμενων βράχων και καθαρισμός των πρανών που θα επενδυθούν έπειτα με πλέγμα.

Πρόκειται για το πρώτο έργο που μπαίνει στο στάδιο της υλοποίησης, από τη δράση με τίτλο: «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας σε Περιοχές Αρμοδιότητας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας», που εντάχθηκε στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Στην ίδια δράση περιλαμβάνονται και τα ακόλουθα οδικά έργα που έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και οδεύουν πλέον προς υλοποίηση:

➢ «Προστασία Παράκτιας Ζώνης Πλατάνας – Κύμης», προϋπολογισμού 7.000.000 ευρώ.

➢ «Αντιμετώπιση Κατολισθητικών Φαινομένων της Οδού Ροβιές – Ήλια – Λουτρά Αιδηψού», προϋπολογισμού 12.000.000 ευρώ.

➢ «Αντιμετώπιση Κατολισθητικών Φαινομένων στο Οδικό Δίκτυο της Περιοχής Αράχωβας, για τη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας στην Π.Ε. Βοιωτίας», προϋπολογισμού 6.800.000 ευρώ.

«Καταφέραμε να εντάξουμε τέσσερα απολύτως αναγκαία έργα οδικής ασφάλειας συνολικού προϋπολογισμού 28.000.000 ευρώ, στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και ολοκληρώσαμε ταχύτατα τις διαδικασίες, ώστε να συμβασιοποιήσουμε κιόλας το πρώτο από αυτά», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε:

«Ξεκινάμε λοιπόν με το έργο οδικής ασφάλειας στο οδικό τμήμα Καρπενήσι – Προυσός – Ασπρόπυργος. Η παρέμβασή μας, αρχικού προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ, αποσκοπεί πρωτίστως στην αντιμετώπιση του φαινομένου της κατάπτωσης βράχων στο οδόστρωμα. Θα εγκατασταθούν ισχυρά πλέγματα για τη βραχοπροστασία, ώστε να εξαλειφθεί ο κίνδυνος. Σύντομα, θα μπουν στο στάδιο της υλοποίησης και τα υπόλοιπα έργα οδικής ασφάλειας».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας Άρης Τασιός τόνισε: «Με την υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης προχωράμε σε μια ακόμη σημαντική παρέμβαση για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας στον οδικό άξονα Καρπενήσι - Προυσός και προς Ασπρόπυργο. Για την Π.Ε. Ευρυτανίας το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο έχει ιδιαίτερη βαρύτητα λόγω του διττού ρόλου που επιτελεί. Από την μια αποτελεί τον κυριότερο τουριστικό άξονα του Νομού με σημαντικά τουριστικά και θρησκευτικά αξιοθέατα και σημαντικές επενδύσεις στον τουριστικό τομέα, και από την άλλη τον κύριο οδικό άξονα που επιλέγεται για την σύνδεση της ευρύτερης περιοχής με την Αιτωλοακαρνανία».

Έργα και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ξεκινούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας νέα έργα για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση έργου συνολικού προϋπολογισμού 6.000.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Στηρίζουμε το σήμερα, χτίζουμε το αύριο. Αλλάζουμε τη Μαγνησία, σταθερά δίπλα στην κοινωνία. Υπογράψαμε τη σύμβαση έργου για την ενίσχυση της ασφάλειας της κυκλοφορίας στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Μαγνησίας. Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας σήμερα εξελίσσονται τόσο πολλά έργα που οι εργοληπτικές εταιρείες δυσκολεύονται να ανταποκριθούν και να τα ολοκληρώσουν έγκαιρα. Καινοτομούμε, ενισχύουμε την τοπική πραγματική οικονομία, δημιουργούμε θέσεις εργασίας, δίνουμε δύναμη και προοπτική στους ανθρώπους για να μείνουν στον τόπο τους. Είναι έργα για τον καθένα ξεχωριστά και για όλους μαζί», δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Οι θέσεις των νέων έργων

Στις θέσεις: Είσοδος Αφήσου, Συκή-Πανταζή Άμμος, Διμήνι- Παλιούρι, Σέσκλο, Αγ. Γεώργιος Φερών, Περίβλεπτο -Κοκκίνα, Αμαλιάπολη-Νηές, γίνονται εργασίες οδοστρωμάτων και βελτίωσης διαχείρισης ομβρίων.

Σε θέσεις: ε.ο. Βόλου-Λάρισας, ε.ο. Αθηνών –Βόλου, ε.ο. 34 οδικό κύκλωμα Πηλίου γίνονται εργασίες σήμανσης – ασφάλειας.

Σε θέσεις: ε.ο. Βόλου Λάρισας, ε.ο. Αθηνών-Βόλου και σε διασταυρώσεις οδών με υψηλό κυκλοφοριακό φόρτο γίνονται εργασίες ηλεκτροφωτισμού.

PreviousNext