Τροχοί & TIR

Ξεκίνησε πιλοτικά η εφαρμογή ανέπαφων πληρωμών στα λεωφορεία

Τα οφέλη για τους επιβάτες και τους συγκοινωνιακούς φορείς.
Πέμπτη 25/04/2024 - 09:16
Κοινοποίηση στα Social Media
.

Ξεκίνησε η πιλοτική εφαρμογή του συστήματος ανέπαφων πληρωμών με τραπεζική κάρτα, smartphone ή smartwatch στα λεωφορεία των γραμμών Express του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ).

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κατά την παρουσίαση της νέας υπηρεσίας, η οποία έως τα τέλη του χρόνου θα είναι διαθέσιμη σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αρμοδιότητας του ΟΑΣΑ, αναφέρθηκε στα οφέλη της για τους επιβάτες και τους συγκοινωνιακούς φορείς. Όπως είπε:

  • προσαρμόζει τις αστικές συγκοινωνίες στη σύγχρονη εποχή,
  • προάγει την έξυπνη κινητικότητα,
  • διευκολύνει τους επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς,
  • ενθαρρύνει περαιτέρω τη χρήση τους από τους πολίτες, αλλά και τους επισκέπτες της πρωτεύουσας,
  • περιορίζει το κόστος μετακινήσεων και
  • συμβάλλει στην αύξηση των εσόδων των συγκοινωνιακών φορέων.
.

Από την πλευρά της, η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου, υπογράμμισε ότι με την εγκατάσταση του συγκεκριμένου συστήματος στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αναμένεται μείωση της εισιτηριοδιαφυγής, γεγονός που θα οδηγήσει σε αύξηση των εσόδων τους. «Ψηφιοποιούμε» επεσήμανε, χαρακτηριστικά, η Υφυπουργός, «τις υπηρεσίες και απλουστεύουμε τις διαδικασίες προς όφελος των πολιτών και προγραμματίζουμε την περαιτέρω αξιοποίηση της τεχνολογίας για τη σημαντική βελτίωση των μετακινήσεων και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος».

PreviousNext