Τροχοί & TIR

Ζητείται η παράταση αντικατάστασης των ταξί

Άμεση στήριξη των Iδιοκτητών Επιβατικών Δημοσίας Χρήσης (ΕΔΧ)- ΤΑΞΙ, με παράταση αντικατάστασης των οχημάτων τους κατά δυο έτη, ζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών & Επικοινωνιών κος Δημήτρης
Τετάρτη 22/11/2023 - 10:46
Κοινοποίηση στα Social Media

Άμεση στήριξη των Iδιοκτητών Επιβατικών Δημοσίας Χρήσης (ΕΔΧ)- ΤΑΞΙ, με παράταση αντικατάστασης των οχημάτων τους κατά δυο έτη, ζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών & Επικοινωνιών κος Δημήτρης Βουρδάνος, με επιστολή του προς την αρμόδια Υφυπουργό κα Αλεξοπούλου, ο κλάδος των οποίων έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τις συνεχιζόμενες κακοκαιρίες, τη δεκαετή οικονομική κρίση και τις συνεχόμενες αυξήσεις των τιμών των καυσίμων.

Στην επιστολή του ο κ. Βουρδάνος αναφέρει ότι την τελευταία πενταετία η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, πλήττεται από ακραία καιρικά φαινόμενα καθώς και μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές, ενώ οι πρόσφατες ισχυρές βροχοπτώσεις- καταιγίδες και οι πλημμύρες- κατολισθήσεις που εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια των ακραίων καιρικών φαινομένων, με την ονομασία «Daniel» & « Elias» μέσα σε διάστημα είκοσι ημερών, επιβάρυναν την ήδη υπάρχουσα κατάσταση, κυρίως σε Φθιώτιδα και Εύβοια.

Αποτέλεσμα ήταν πολλοί Δήμοι της ΠΕ Φθιώτιδας, Μακρακώμης, Στυλίδας, Δομοκού, Λαμιέων, Αμφίκλειας – Ελάτειας (ΔΕ Ελάτειας) και της ΠΕ Εύβοιας, Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας, Ιστιαίας-Αιδηψού (ΔΕ Ιστιαίας, Αιδηψού, Αρτεμισίου και Ωρεών) και Καρύστου (ΔΕ Στυραίων -Δημοτική Κοινότητα Αλμυροποτάμου) να κηρυχθούν σε κατάσταση ΄Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας”.

«Εκτός από τη μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή που έχει προκύψει, συγχρόνως έχουν προκαλέσει σοβαρά και ανεπανόρθωτα προβλήματα στην τοπική οικονομία και κατ’ επέκταση σε όλους τους κλάδους που δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια και κυρίως στις Περιφερειακές Ενότητες Ευβοίας και Φθιώτιδας. Ένας από αυτούς είναι και οι ιδιοκτήτες Επιβατικών Δημοσίας Χρήσεως (ΕΔΧ)-ΤΑΧΙ οι οποίοι έχοντας περάσει από τη δεκαετή οικονομική κρίση, στην περίοδο της πανδημίας και στο σήμερα, με τη μεγάλη αύξηση των καυσίμων, βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση», επισημαίνει ο κ. Βουρδάνος και συμπληρώνει:

«Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συνεχίζει να πλήττεται από ακραία καιρικά φαινόμενα και με την τιμή της ενέργειας στα ύψη, είναι χρέος μας να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους συμπολίτες- ιδιοκτήτες Επιβατικών Δημοσίας Χρήσεως (ΕΔΧ)-ΤΑΧΙ. Ζητούμε όπως ενσκήψετε στο αίτημά μας να υπάρξει άμεση ανταπόκριση, με παράταση αντικατάστασης των ΕΔΧ οχημάτων τους κατά δύο (2) έτη, δίνοντας πραγματικά ανάσα ζωής στους ανωτέρω επαγγελματίες».

PreviousNext