Τροχοί & TIR

Τα μηχανήματα έργων της BAUMA 2016

Η μεγάλη γιορτή του κατασκευαστικού κλάδου Μεγαλειώδης και πληθωρική η Bauma 2016, προσέλκυσε από 11 έως 17 Απριλίου εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες από 200 χώρες, και μπορεί να μην είχε
από |
Κοινοποίηση στα Social Media

Η μεγάλη γιορτή του κατασκευαστικού κλάδου

Μεγαλειώδης και πληθωρική η Bauma 2016, προσέλκυσε από 11 έως 17 Απριλίου εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες από 200 χώρες, και μπορεί να μην είχε τις πρεμιέρες της προηγούμενης διοργάνωσης, αλλά τα εκθέματα ήταν το ίδιο, αν όχι περισσότερο εντυπωσιακά –οι συμμετοχές, η επισκεψιμότητα και το συνολικό μέγεθος της έκθεσης ήταν σε πρωτοφανή επίπεδα και η ανάκαμψη του κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο δεδομένη.

Η Bauma είναι η μεγαλύτερη εμπορική έκθεση του κόσμου, με νούμερα και επιδόσεις που είναι ιλιγγιώδη. Η φετινή διοργάνωση (11-17 Απριλίου) ξεπέρασε κάθε προηγούμενη σε όγκο συμμετοχών, επισκεψιμότητα και γενικά, κάθε μετρήσιμη παράμετρο. Σε μία έκταση 605.000 τετραγωνικών μέτρων, 3.423 εκθέτες έδειξαν σε 580.000 επισκέπτες από 200 χώρες που πλημμύρισαν τον εκθεσιακό χώρο του Μονάχου, δεκάδες χιλιάδες νέα προϊόντα για τον κατασκευαστικό Κλάδο. Για να καταλάβει κάποιος το μέγεθος της Bauma, αρκεί να πούμε ότι, εκθέτες όπως οι JCB και η Caterpillar νοικιάζουν όχι «περίπτερα», αλλά ολόκληρα κτίρια πολλών χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων που θα αρκούσαν από μόνα τους για να φιλοξενήσουν δεκάδες άλλους εκθέτες.

Στα επαγγελματικά οχήματα, πέρα από φορτηγά και τράκτορες για εκατοντάδες εφαρμογές, υπήρχαν πολλοί κατασκευαστές τρέιλερ και αξεσουάρ καθώς και προμηθευτές διαφόρων εξαρτημάτων. Στις μέρες που κινηθήκαμε στους χώρους της έκθεσης, καταγράψαμε τα σημαντικότερα εκθέματα για εργοτάξια, ορυχεία και γενικά κατασκευές, τα οποία και παρουσιάζουμε στις σελίδες που ακολουθούν. Η κύρια εντύπωση που αποκόμιζε ο επισκέπτης είναι ότι, παγκοσμίως, το ενδιαφέρον (κυρίως) για έργα υποδομών μοιάζει να βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Ρεπορτάζ από τη Μεγαλύτερη Έκθεση του Κατασκευαστικού Κλάδου δημοσιεύεται στο τεύχος Μαΐου που κυκλοφορεί.

Διαβάστε επίσης

PreviousNext