Τροχοί & TIR

Ξεκινά το οδικό έργο «Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη»

Μέσα στο 2022 θα στηθούν τα εργοτάξια για την κατασκευή του έργου ‘‘Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη’’, προϋπολογισμού 250 εκατομμυρίων ευρώ, δήλωσε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορ
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου

Μέσα στο 2022 θα στηθούν τα εργοτάξια για την κατασκευή του έργου ‘‘Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη’’, προϋπολογισμού 250 εκατομμυρίων ευρώ, δήλωσε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης, μετά την ανακοίνωση σήμερα του προσωρινού ανάδοχου του έργου που είναι η Ένωση Προσώπων ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ – ΙΝΤΡΑΚΑΤ.

Σημειώνεται ότι, το έργο περιλαμβάνει:

  • Τη βελτίωση και αναβάθμιση περίπου 20 χλμ. υφιστάμενων οδών,

  • Την κατασκευή νέας αρτηρίας σε ένα μήκος περίπου 30 χλμ.,

  • Την προσαρμογή και βελτίωση 7 χλμ. κάθετου οδικού δικτύου,

  • Την κατασκευή νέου παράπλευρου οδικού δικτύου 40 χλμ.,

  • Την κατασκευή 12 γεφυρών

  • Πολλά συνοδευτικά τεχνικά έργα όπως ισόπεδους κόμβους, υδραυλικά έργα, τοίχους αντιστήριξης κ.α.

  • Κατασκευή 15 χλμ. τοπικών οδών πρόσβασης.

Με το οδικό αυτό έργο αναμένεται να αναβαθμιστεί το οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου και ευρύτερα η Δυτική Ελλάδα, ενώ βελτιώνεται σημαντικά και η οδική ασφάλεια.

Σε δήλωσή του ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ανέφερε ότι: «Ακόμα ένας διαγωνισμός ΣΔΙΤ εξελίχθηκε με ταχύτατους ρυθμούς, αποδεικνύοντας ότι η σκληρή δουλειά αποφέρει καρπούς. Στο επίκεντρο της προσπάθειάς μας είναι να προσφέρουμε στους πολίτες δρόμους με υψηλά επίπεδα οδικής ασφάλειας. Το οδικό έργο ‘‘Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη’’ θα εξασφαλίσει γρήγορες και ασφαλείς μετακινήσεις για κατοίκους και επισκέπτες. Παράλληλα, ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος που θα κατασκευασθεί, θα συμβάλλει αποφασιστικά στη συνολική ανάπτυξη της περιοχής».

PreviousNext