Τροχοί & TIR

100 ΜΑΝ Lion’s City στην Keolis

Εκατό λεωφορεία MAN Lion’s City παραδόθηκαν στην εταιρεία Keolis Nederland, η οποία έχει αναλάβει τις αστικές μεταφορές στην ολλανδική πόλη Almere. Μάλιστα, τα Lion’s City πρόλαβαν να εντυπωσιάσουν
Τετάρτη 14/02/2018 - 14:06
Κοινοποίηση στα Social Media

Εκατό λεωφορεία MAN Lion’s City παραδόθηκαν στην εταιρεία Keolis Nederland, η οποία έχει αναλάβει τις αστικές μεταφορές στην ολλανδική πόλη Almere.

Μάλιστα, τα Lion’s City πρόλαβαν να εντυπωσιάσουν τους κατοίκους της περιοχής πριν καν τα χρησιμοποιήσουν, καθώς για την τελετή παράδοσής τους στήθηκε μια ειδική λεωφορειολωρίδα σε αυτοκινητόδρομο, ενώ όταν αυτά πάρκαραν το ένα πίσω από το άλλο, δημιούργησαν ένα κομβόι μήκους 1,5 χιλιομέτρου.

Ο στόλος λεωφορείων αποτελείται από 57 μονάδες του Lion’s City LF των 15 μέτρων και άλλες 10 μονάδες της έκδοσης των 12 μέτρων, αλλά και 33 MAN Lion’s City LE των 15 μέτρων, κάτι που σημαίνει πως η Keolis Nederland διαθέτει πλέον το μεγαλύτερο στόλο δεκαπεντάμετρων λεωφορείων της Ολλανδίας.

Παράλληλα με άλλες διαδρομές, τα 100 νέα λεωφορεία της ΜΑΝ λειτουργούν και στο σύστημα ταχέων μεταφορών (BRT) της Almere. Η ολλανδική πόλη έριξε μεγάλο βάρος στην ασφάλεια επιβατών και οδηγών, επιλέγοντας σύστημα καμερών. Την προσωπική ασφάλεια του οδηγού εγγυάται και το γυάλινο τοίχος που σύρεται ηλεκτρικά προς το επάνω.

PreviousNext