Τροχοί & TIR

Pirelli R01

Νέα σειρά ελαστικών για φορτηγά και λεωφορεία Τη νέα σειρά ελαστικών R01 για φορτηγά, λεωφορεία και χωματουργικά παρουσίασε η Pirelli στην Ιταλία. Στο επίκεντρο της παρουσίασης ήταν η νέα δομή που φ
από Νίκος Λιβανός | Κυριακή 26/02/2012 - 22:26
Κοινοποίηση στα Social Media
Pirelli R01
Pirelli R01

Νέα σειρά ελαστικών για φορτηγά και λεωφορεία

Τη νέα σειρά ελαστικών R01 για φορτηγά, λεωφορεία και χωματουργικά παρουσίασε η Pirelli στην Ιταλία. Στο επίκεντρο της παρουσίασης ήταν η νέα δομή που φέρουν τα ελαστικά για τα επαγγελματικά οχήματα. Πρόκειται ουσιαστικά για τα ελαστικά FR:01 και TR:01 που λανσάρονται ήδη στην ελληνική αγορά και αποτελούν πλέον τα πρώτα ελαστικά που εφαρμόζουν τη νέα δομή των ελαστικών της ιταλικής φίρμας. H σειρά των ελαστικών F απευθύνεται σε φορτηγά Εθνικών και Διεθνών μεταφορών.

Τα νέα ελαστικά έχουν επανασχεδιαστεί και πλέον προσφέρουν μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου, ακόμη περισσότερη χιλιομετρική απόδοση ενώ βελτιώθηκαν και στον τομέα της ασφάλειας.



Επίσης, άλλο ένα χαρακτηριστικό των νέων ελαστικών είναι η μείωση που επιτεύχθη στον τομέα του θορύβου ενώ βελτιώθηκε σημαντικά και η ποιότητα κύλισης.



Η νέα δομή του ελαστικού ονομάζεται New SATT και ουσιαστικά αντικαθιστά την προηγούμενη δομή του ελαστικού που ονομαζόταν SATT και εφαρμοζόταν στα ελαστικά της Pirelli.



Ένα από τα χαρακτηριστικά που προσφέρει η νέα δομή New SATT - και η οποία εφαρμόζεται πλέον σε όλα τα νέα ελαστικά για φορτηγά, λεωφορεία και τα χωματουργικά - είναι ότι προσφέρουν πιο ομοιόμορφη φθορά στο ελαστικό. Επίσης, το δικτύωμα όλων των ατσάλινων ινών έχει νέα μορφολογία και προστατεύεται ακόμη περισσότερο από την οξείδωση. Αυτό επιτεύχθηκε με την πλήρη κάλυψη των ινών με ακόμη περισσότερο καουτσούκ ( ανάμεσα σε αυτές) το οποίο απαγορεύει την επαφή τους με τον αέρα και έτσι αποφεύγεται η οξείδωση.



Τα νέα ελαστικά FR01 και το TR01 συρρικνώνουν την παραπάνω τεχνολογία που εφαρμόζει η Pirelli στα νέα ελαστικά της. Προσφέρονται σε διαστάσεις 315/80 R 22,5, 315/70 R 22,5 και 295/80 R 22,5.

Η νέα τεχνολογία New SATT εφαρμόζεται και στα νέα FG88 και TG88 που είναι ελαστικά για χωματουργικά.

Και το καλοπουλημένο ελαστικό το Amaranto της Pirelli προσφέρει τη νέα τεχνολογία New SATT και πλέον ονομάζεται Amaranto FH88 και TH88. Το νέο ελαστικό προσφέρεται στις ίδιες διαστάσεις που το έχουμε γνωρίσει. Προσφέρεται σε διαστάσεις 315/80 R22,5, 295/80 R 22,5, 315/70 R 22,5 και 305/70R 22,5.



Τα νέα ελαστικά παρουσιάστηκαν στην παγκόσμια έκθεση εξοπλισμού, προϊόντων και υπηρεσιών για την υποστήριξη της βιομηχανίας αυτοκινήτου την 23η Έκθεση Autopromotec, τον προηγούμενο μήνα. Εκεί η Pirelli συμμετείχε με το περίπτερο της στο οποίο οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα νέα ελαστικά της εταιρείας τόσο για τα επιβατικά όσο και για τα επαγγελματικά.



Η Pirelli είναι από τις εταιρείες που συνεργάζεται στενά με τις αυτοκινητοβιομηχανίες με στόχο την βελτιστοποίηση των ελαστικών της σε όλους τους τομείς και πλέον διαθέτει μια πληρέστατη γκάμα ελαστικών για όλους τους τύπους των επαγγελματικών οχημάτων.

Στο ίδιο τεύχος #254

PreviousNext