Τροχοί & TIR

Αντικατάσταση Υπεραστικών με Αστικά και αντίθετα

Αυξάνεται η διαθεσιμότητα των λεωφορείων εντός του νομού καθώς με υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 1423/Β/16 Ιουλίου 2009) επιτρέπεται η χρήση υπεραστικών σε αστικές γραμμές και αντίθετα. Συγκεκριμένα, η απόφ
Κυριακή 26/02/2012 - 22:26
Κοινοποίηση στα Social Media

Αυξάνεται η διαθεσιμότητα των λεωφορείων εντός του νομού καθώς με υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 1423/Β/16 Ιουλίου 2009) επιτρέπεται η χρήση υπεραστικών σε αστικές γραμμές και αντίθετα. Συγκεκριμένα, η απόφαση (αρ.Β 4957/496/09) ορίζει: «Υπεραστικά λεωφορεία ενταγμένα σε Αστικά ΚΤΕΛ Α.Ε. ή ΚΤΕΛ και αστικά λεωφορεία ενταγμένα σε υπεραστικά ΚΤΕΛ Α.Ε. ή ΚΤΕΛ που εκμεταλλεύονται και αστικές λεωφορειακές γpαμμές επιτρέπεται να αντικαθίστανται με άλλα αστικού ή ημιαστικού τύπου.


Τα ως άνω αστικά λεωφορεία δύναται να αντικαθίστανται και με υπεραστικού τύπου, εφόσον εξασφαλίζεται η ομαλή εξυπηρέτηση της αστικής περιοχής, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του συγκοινωνιακού φορέα στον οποίο είναι ενταγμένα και μισθωμένα τα εν λόγω λεωφορεία. Λεωφορεία υπεραστικού τύπου, των οποίων η άδεια κυκλοφορίας είναι στο όνομα του νομικού προσώπου του συγκοινωνιακού φορέα που εκμεταλλεύονται αστικές και υπεραστικές λεωφορειακές γραμμές, επιτρέπεται να αντικαθίστανται με άλλα αστικού ή ημιαστικού τύπου, τα οποία θα χρησιμοποιούνται σε αστική γραμμή.»

PreviousNext