Τροχοί & TIR

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη Σωστή Επιλογή φορτηγού πριν την Αντικατάσταση

Κατακόρυφα, θα λέγαμε, αυξήθηκε το ενδιαφέρον για τα επαγγελματικά αυτοκίνητα με την εφαρμογή των μέτρων της απόσυρσης ενώ και η συγκεκριμένη αγορά άρχισε να κινείται, έστω και με αργό ρυθμό, φέρνον
από Μανώλης Αγριμανάκης | Κυριακή 26/02/2012 - 22:26
Κοινοποίηση στα Social Media

Κατακόρυφα, θα λέγαμε, αυξήθηκε το ενδιαφέρον για τα επαγγελματικά αυτοκίνητα με την εφαρμογή των μέτρων της απόσυρσης ενώ και η συγκεκριμένη αγορά άρχισε να κινείται, έστω και με αργό ρυθμό, φέρνοντας τα πρώτα χαμόγελα σε αντιπροσώπους και εμπόρους που έχουν διαθέσιμα φορτηγά ή ελαφρά φορτηγά Euro 4/5. Και αυτό γιατί απόσυρση σημαίνει σε πολύ μεγάλο ποσοστό και αντικατάσταση, δηλαδή αγορά καινούργιου ή ελαφρά μεταχειρισμένου πράσινου.


Όμως, η αντικατάσταση, σημαίνει πάνω απ' όλα ΕΠΙΛΟΓΗ. Τονίζουμε τη λέξη, γιατί σ' αυτήν συχνά σκοντάφτουν οι επαγγελματίες και, δυστυχώς, έχει αποδειχθεί ότι στις περισσότερες περιπτώσεις ο ιδιοκτήτης δεν μένει ικανοποιημένος από την αγορά του.
Όχι γιατί, το επαγγελματικό που πήρε δεν του βγήκε καλό, αλλά γιατί απλά δεν ικανοποιούσε τις δικές του μεταφορικές ανάγκες.
Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο έχει πρωταρχική σημασία η σωστή επιλογή του επαγγελματικού, δηλαδή του οχήματος που θα καλύπτει πλήρως ή σε μεγάλο εύρος τις μεταφορικές απαιτήσεις του ιδιοκτήτη του.


Για το θέμα αυτό, είχαμε πέρυσι δημοσιεύσει ένα μεγάλο αφιέρωμα για τη «Σωστή Επιλογή Επαγγελματικού» αναφέροντας τα σημεία που πρέπει να λαμβάνει υπόψη του ο υποψήφιος αγοραστής ενός επαγγελματικού αυτοκινήτου, μεσαίου ή βαρέως φορτηγού, σε σχέση κυρίως με τη μεταφορά εμπορευμάτων και τους περιορισμούς που θα αντιμετωπίσει στη φόρτωσή του, αφού τα επαγγελματικά έχουν τους δικούς τους επιπλέον περιορισμούς από την ισχύουσα νομοθεσία.


Το αφιέρωμα αυτό παρουσιάζουμε στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR Νοεμβρίου που κυκλοφορεί ανανεωμένο με τα καινούργια μοντέλα της αγοράς και, φυσικά, τους παράγοντες εκείνους που θα πρέπει να λάβετε υπόψη για τη σωστή επιλογή του φορτηγού σας, είτε είναι ένα βαν ή ένα pick up, είτε είναι ένα μεσαίο φορτηγό μεταφορών - διανομών, είτε τέλος είναι ένας τράκτορας για μακριά ταξίδια ή εθνικές μεταφορές.

Στο ίδιο τεύχος #259

PreviousNext