Τροχοί & TIR

Ο "Καλλικράτης" για τα ΚΤΕΛ

Χωρίς ουσιαστικές αλλαγές για τα ΚΤΕΛ ο «Καλλικράτης» Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο Νόμος 3852/10 που αναφέρεται στην Αυτοδιοίκηση και το πρόγραμμα «Καλλικράτης» χωρίς, ωστόσο, να επ
Κυριακή 26/02/2012 - 22:27
Κοινοποίηση στα Social Media

Χωρίς ουσιαστικές αλλαγές για τα ΚΤΕΛ ο «Καλλικράτης»

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο Νόμος 3852/10 που αναφέρεται στην Αυτοδιοίκηση και το πρόγραμμα «Καλλικράτης» χωρίς, ωστόσο, να επιφέρει ουσιαστικές αλλαγές στο καθεστώς λειτουργίας των ΚΤΕΛ.
Μεταξύ των αρμοδιοτήτων των περιφερειών στον τομέα Μεταφορών - Επικοινωνιών περιλαμβάνονται:
- Ο καθορισμός των υπεραστικών γραμμών λεωφορείων, καθώς και της αφετηρίας, της διαδρομής, των στάσεων και του τέρματος κάθε λεωφορειακής γραμμής Κ.Τ.Ε.Λ..
- Ο καθορισμός του ελάχιστου αριθμού των υποχρεωτικών δρομολογίων κοινών, ταχέων και υπερταχέων του Κ.Τ.Ε.Λ. και η κατανομή αυτών ανά 24ωρο, μετά από εισήγηση του Κ.Τ.Ε.Λ. και γνώμη της Τοπικής Ένωσης Δήμων προκειμένου για υπεραστικές γραμμές.
- Ο καθορισμός του ύψους κομίστρου στα όρια ευθύνης κάθε Κ.Τ.Ε.Λ..
- Ο καθορισμός κομίστρων υπεραστικών φορέων παροχής συγκοινωνιακού έργου, με βάση τις ρυθμίσεις της παραγράφου 1 του άρθρου 10 του ν. 2963/2001 (ΦΕΚ 268 Α΄).
- Η ανάκληση άδειας κυκλοφορίας υπεραστικού λεωφορείου από τον κύκλο εργασίας μέσα στο ίδιο ημερολογιακό έτος.
- Η συγκρότηση του Πειθαρχικού Συμβουλίου επιβολής κυρώσεων σε φορείς παροχής συγκοινωνιακού έργου και σε ιδιοκτήτες λεωφορείων κ.α.

PreviousNext