Τροχοί & TIR

Ένας χρόνος μετά για το Volvo FH-16, 700 ίππων

Η πανίσχυρη ναυαρχίδα της Volvo στην Ελλάδα Η ναυαρχίδα της Σουηδικής εταιρείας, το περίφημο Volvo FH-16, 700 ίππων είναι το αυτοκίνητο το οποίο έκανε τη διαφορά στους ευρωπαϊκούς και ελληνικούς δρό
από Παύλος Μαυρομύτης | Κυριακή 26/02/2012 - 22:27
Κοινοποίηση στα Social Media
Η πανίσχυρη ναυαρχίδα της Volvo στην Ελλάδα
Η πανίσχυρη ναυαρχίδα της Volvo στην Ελλάδα

Η πανίσχυρη ναυαρχίδα της Volvo στην Ελλάδα

Η ναυαρχίδα της Σουηδικής εταιρείας, το περίφημο Volvo FH-16, 700 ίππων είναι το αυτοκίνητο το οποίο έκανε τη διαφορά στους ευρωπαϊκούς και ελληνικούς δρόμους όταν κυκλοφόρησε καθώς ήταν το πρώτο φορτηγό που έφτασε με ιπποδύναμη κατασκευαστή τους 700 ίππους. Το 700αρι της Volvo Trucks αποτελεί τη σημαία των οπαδών της Volvo και θεωρείται ο «Στρατηγός» της εταιρείας.



Το πρώτο 700αρι τριαξονικό φορτηγό που δόθηκε από τους Σουηδούς στην Ευρώπη ήταν σε Έλληνα αυτοκινητιστή το οποίο σήμερα έχει αισίως συμπληρώσει 100.000 χλμ. και δέκα μήνες εργασίας στην Ελλάδα. Το FH-16, 700 ίππων ήρθε στην Ελλάδα πέρυσι τον Φεβρουάριο και αρχές Μαρτίου ξεκίνησε τα δρομολόγιά του. Ιδιοκτήτης του FH-16 είναι ο κ. Μάκης Ιατρόπουλος, ο οποίος είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στη Μ. Ε Μαλαματίνα Α.Β.Ε.Ε- Οινοποιία. καθώς επίσης και ιδιοκτήτης μεταφορικής εταιρείας που διαθέτει τρία Δ.Χ. φορτηγά, το 700αρι, ένα Volvo FH-12 και ένα DAF 95 XF τα οποία εκτελούν μεταφορές σε όλη την Ελλάδα. Καμάρι της μεταφορικής και του εργοστασίου Μυρτώ Μαλαματίνα είναι φυσικά το Volvo FH-16, 700.



Έτσι, οδηγηθήκαμε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου Μυρτώ Μαλαματίνα στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης για να συναντήσουμε το Volvo με τον περήφανο ιδιοκτήτη του, ο οποίος στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR Φεβρουαρίου που κυκλοφορεί, και με την εμπειρία μιας ολόκληρης χρονιάς, σίγουρα έχει πολλά να σας πει.

Στο ίδιο τεύχος #274

PreviousNext