«Φορτηγό της Χρονιάς 2012»
Ανακηρύχτηκε το νέο
Mercedes Benz Actros

Mε ψήφους 161 τα μέλη της Διεθνούς επιτροπής Κρίσεως των Φορτηγών (Ιnternational Truck of the Year) στην οποία μετέχει και η χώρα μας εκπροσωπούμενη από τον Μανώλη Αγριμανάκη, ανακήρυξαν το νέο Actros το καλύτερο φορτηγό της χρονιάς 2012 ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε το τσέχικο TATRA και στην τρίτη το Scania με κινητήρα euro 6.
Όπως ορίζεται από το καταστατικό του Οργανισμού το φορτηγό κρίνεται για τη συνολική συνεισφορά του στην οδική ασφάλεια, στη καινοτόμο τεχνολογία που ενσωματώνει, την άνεση που παρέχει στον οδηγό, την ελκτική του ικανότητα, την κατανάλωσή του και το (χαμηλό) επίπεδο των ρύπων που εκπέμπει.
Μεταξύ των παραπάνω τριών υποψηφίων, το νέο Actros ήταν θα λέγαμε, ο σίγουρος νικητής αφού συνδυάζει τα παραπάνω στοιχεία σε μια πιο προηγμένη σχέση. Να θυμίσουμε τον νέο 13λιτρο οικονομικό κινητήρα επιπέδου euro 6,τη mega space καμπίνα των 11,8 κ.μ. το προηγμένο σύστημα μετάδοσης με το ελεύθερο ρολάρισμα και τις γρήγορες, αλλά ήρεμες αλλαγές, το πανίσχυρο συνδυασμό του ριτάρντερ με το μηχανόφρενο, τα συστήματα ασφαλείας κ.α.
Η ανακήρυξη του νικητή και η απονομή του βαρύτιμου επάθλου έγινε στα πλαίσια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην έκθεση Trailer στο Βέλγιο και τίμησαν με την παρουσία τους οι επικεφαλής του Κλάδου των φορτηγών της Mercedes Benz απ' όπου και οι φωτό.