Τροχοί & TIR

Προσοχή στο βραδινό ύπνο

Πλούσιο είναι το αστυνομικό ρεπορτάζ τους τελευταίους μήνες καθώς πληθαίνουν οι επιθέσεις και οι κλοπές σε βάρος οδηγών φορτηγών. Από τα τελευταία περιστατικά είναι ο ξυλοδαρμός-ληστεία Έλληνα οδηγο
από Παύλος Μαυρομύτης | Τρίτη 01/01/2013 - 00:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Πλούσιο είναι το αστυνομικό ρεπορτάζ τους τελευταίους μήνες καθώς πληθαίνουν οι επιθέσεις και οι κλοπές σε βάρος οδηγών φορτηγών. Από τα τελευταία περιστατικά είναι ο ξυλοδαρμός-ληστεία Έλληνα οδηγού στην Εγνατία οδό, κοντά στα διόδια του Πολύμυλου και η κλοπή πετρελαίων από φορτηγό σε παρκίδα στην περιοχή της Στυλίδας.

Οι μεταφορείς είναι πλέον αντιμέτωποι με κοινούς κακοποιούς οι οποίοι δεν διστάζουν να χτυπήσουν ή ακόμη και να τραβήξουν όπλο στην προσπάθειά τους να κλέψουν χρήματα ή αντικείμενα από το υποψήφιο θύμα τους. Οι περισσότεροι οδηγοί αισθάνονται απροστάτευτοι και πολλοί είναι αυτοί που εκφράζουν τις δικαιολογημένες ανησυχίες τους μήπως είναι τα επόμενα θύματα κάποιας βίαιης πράξης. Απ' όλους βγαίνει μια κραυγή αγωνίας για καλύτερη αστυνόμευση και αναρωτιούνται για το πώς και εάν μπορούν να προφυλαχτούν. Η αστυνομία είναι απούσα, αλλά για να είμαστε ρεαλιστές είναι δύσκολο έως και ακατόρθωτο να υπάρξει πλήρης αστυνόμευση όλου του οδικού δικτύου.

Ο συντάκτης του Τ&Τ, Παύλος Μαυρομύτης, ταξίδεψε στην κύρια γραμμή της Ελλάδας από Αθήνα για Θεσσαλονίκη και στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR Ιανουαρίου καταγράφει σημεία επικίνδυνα για ύπνο και άλλα πιο ασφαλή και προτείνει τρόπους προφύλαξης από πιθανή κλοπή. Το ρεπορτάζ πραγματοποιήθηκε αργά τη νύχτα, την ώρα που ο ύπνος είναι βαρύς και οι κακοποιοί αλωνίζουν αναζητώντας θύματα.

Στο ίδιο τεύχος #297

Διαβάστε επίσης

PreviousNext