Μερικές μόλις εβδομάδες μετά από την παγκόσμια οδηγική πρεμιέρα των λεωφορείων της σειράς 500 της Setra, το πρώτο λεωφορείο νέας γενιάς βρέθηκε και στη χώρα μας. Τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου 2012 παρουσιάστηκε στην Ελλάδα από την εταιρεία Λεωφορεία Σταματίου Α.Ε. και την EvoBus Ελλάς Α.Ε.Β.Ε., η νέα σειρά ComfortClass 500 της Setra. Συγκεκριμένα, ένα S 515 HD επιδείχθηκε σε ΚΤΕΛ και επιχειρηματίες από τον χώρο του τουρισμού σε ολόκληρη σχεδόν την ηπειρωτική χώρα αλλά, και την Κρήτη.

Όπως έχουμε αναφέρει, διανύοντας την έβδομη δεκαετία από ιδρύσεώς της, η Setra λανσάρει την έκτη μόλις νέα σειρά λεωφορείων της. Η οποία προηγείται χρονικά από την καθολική εφαρμογή των αντιρρυπαντικών προδιαγραφών Euro 6. Η νέα σειρά θα αντικαταστήσει σταδιακά τη γνωστή «400» με την αρχή να γίνεται με τα μοντέλα ComfortClass σε αντίθεση με τη συνήθη πρακτική της εταιρείας να επιφυλάσσει αντίστοιχο ρόλο στο παρελθόν στη σειρά TopClass.

Είχαμε στη διάθεσή μας το συγκεκριμένο ComfortClass 500 για μία ημέρα, προκειμένου να διαπιστώσουμε τη συμπεριφορά του στις ιδιομορφίες του ελληνικού οδικού δικτύου. Ο συντάκτης του Τροχοί & TIR Βασίλης Δαραμούσκας μετά τη δοκιμή στη Γερμανία, παραθέτει αναλυτικά τις εντυπώσεις του από το νέο λεωφορείο και επί ελληνικού εδάφους, στο τεύχος #297-Ιανουάριος 2013 που κυκλοφορεί.