Τροχοί & TIR

Μεταφορές αιγοπροβάτων στα ορεινά της Άρτας

Κάθε χρόνο στο τέλος της άνοιξης οι κτηνοτρόφοι μεταφέρουν τα αιγοπρόβατά τους σε ορεινές περιοχές της Ελλάδας με σκοπό την εκτροφή τους με χλωρά χορτάρια αποφεύγοντας έτσι τις υψηλές θερμοκρασίες του κάμπου. Παράλληλα, οι κτηνοτρόφοι που μεταφέρουν τα ζώα τους στα βουνά δικαιούνται ανάλογες επιδοτήσεις. Από τα τέλη του καλοκαιριού και κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, μέχρι να πέσει αρκετά η θερμοκρασία, οι κτηνοτρόφοι εγκαταλείπουν τα ορεινά και επιστρέφουν στα χειμαδιά τους στον κάμπο. Τις μεταφορές των ζώων από και προς τα βουνά αναλαμβάνουν συνήθως Δ.Χ φορτηγά, τα οποία διαθέτουν βεβαίωση καταλληλότητας για τέτοιου είδους μεταφορές μικρών σχετικά αποστάσεων. Στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας αρκετοί κτηνοτρόφοι μεταφέρουν τα ζώα από τον κάμπο σε όλο τον ορεινό όγκο της Άρτας και των Ιωαννίνων. Ο συντάκτης του Τ&Τ Παύλος Μαυρομύτης ταξίδεψε με συρόμενο από την Άρτα στα ορεινά του νομού καταγράφοντας στο τεύχος Ιουλίου που κυκλοφορεί όλες τις φάσεις και τη διαδικασία της μεταφοράς.
από Παύλος Μαυρομύτης | Δευτέρα 01/07/2013 - 00:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Κάθε χρόνο στο τέλος της άνοιξης οι κτηνοτρόφοι μεταφέρουν τα αιγοπρόβατά τους σε ορεινές περιοχές της Ελλάδας με σκοπό την εκτροφή τους με χλωρά χορτάρια αποφεύγοντας έτσι τις υψηλές θερμοκρασίες του κάμπου. Παράλληλα, οι κτηνοτρόφοι που μεταφέρουν τα ζώα τους στα βουνά δικαιούνται ανάλογες επιδοτήσεις. Από τα τέλη του καλοκαιριού και κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, μέχρι να πέσει αρκετά η θερμοκρασία, οι κτηνοτρόφοι εγκαταλείπουν τα ορεινά και επιστρέφουν στα χειμαδιά τους στον κάμπο. Τις μεταφορές των ζώων από και προς τα βουνά αναλαμβάνουν συνήθως Δ.Χ φορτηγά, τα οποία διαθέτουν βεβαίωση καταλληλότητας για τέτοιου είδους μεταφορές μικρών σχετικά αποστάσεων.
Στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας αρκετοί κτηνοτρόφοι μεταφέρουν τα ζώα από τον κάμπο σε όλο τον ορεινό όγκο της Άρτας και των Ιωαννίνων. Ο συντάκτης του Τ&Τ Παύλος Μαυρομύτης ταξίδεψε με συρόμενο από την Άρτα στα ορεινά του νομού καταγράφοντας στο τεύχος Ιουλίου που κυκλοφορεί όλες τις φάσεις και τη διαδικασία της μεταφοράς.

Διαβάστε επίσης

PreviousNext