Τροχοί & TIR

Παρουσίαση: Van Hool TX

Η βελγική Van Hool, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες και πλέον αναγνωρίσιμες ανεξάρτητες εταιρείες κατασκευής λεωφορείων και γενικά οχημάτων για οδικές μεταφορές επιβατών του πλανήτη. Σε όλο το εύρος της γκάμας της, παραδοσιακά χαρακτηρίζεται από μία προσεκτική εξελικτική διαδικασία, με τον κατασκευαστή να δοκιμάζει για μεγάλα χρονικά διαστήματα τις νέες τεχνολογίες προτού κρίνει ότι, είναι αρκετά αξιόπιστες ώστε να τοποθετηθούν στα λεωφορεία Van Hool. Η νέα –παγκόσμια πρεμιέρα στην Έκθεση Busworld του 2011- σειρά TX των τουριστικών υπεραστικών λεωφορείων είναι σε επίπεδο σχεδιασμού και κατασκευής, επαναστατική για τα δεδομένα της φίρμας. Μετά από πολλά χρόνια επιτυχούς πορείας των λεωφορείων της προηγούμενης σειράς «Τ9» στην αγορά, οι Βέλγοι άλλαξαν σε επίπεδο σχεδιασμού σχεδόν τα πάντα, τόσο στο αμάξωμα όσο και στο σαλόνι. Όλα τα λεωφορεία της γκάμας, από το «μικρό» Alicron μέχρι το κορυφαίο Astromega λανσαρίστηκαν μαζί στην καινούρια τους γενιά. Το εύρος των αλλαγών έχει επιφέρει αλλαγές σχεδόν παντού: από τα δυναμικά χαρακτηριστικά και την οδική συμπεριφορά των λεωφορείων, μέχρι τον κλιματισμό, τα στοιχεία εκμετάλλευσης, τον κλιματισμό και τον χώρο εργασίας του οδηγού. Η μεγαλύτερη πρόκληση για τους σχεδιαστές υπήρξε η υιοθέτηση των τελευταίων τάσεων της αυτοκινητοβιομηχανίας σε θέματα ντιζάιν, χωρίς να χαθεί η αναγνωρισμότητα των οχημάτων στο δρόμο.
από Βασίλης Δαραμούσκας | Δευτέρα 01/07/2013 - 00:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η βελγική Van Hool, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες και πλέον αναγνωρίσιμες ανεξάρτητες εταιρείες κατασκευής λεωφορείων και γενικά οχημάτων για οδικές μεταφορές επιβατών του πλανήτη. Σε όλο το εύρος της γκάμας της, παραδοσιακά χαρακτηρίζεται από μία προσεκτική εξελικτική διαδικασία, με τον κατασκευαστή να δοκιμάζει για μεγάλα χρονικά διαστήματα τις νέες τεχνολογίες προτού κρίνει ότι, είναι αρκετά αξιόπιστες ώστε να τοποθετηθούν στα λεωφορεία Van Hool.
Η νέα –παγκόσμια πρεμιέρα στην Έκθεση Busworld του 2011- σειρά TX των τουριστικών υπεραστικών λεωφορείων είναι σε επίπεδο σχεδιασμού και κατασκευής, επαναστατική για τα δεδομένα της φίρμας. Μετά από πολλά χρόνια επιτυχούς πορείας των λεωφορείων της προηγούμενης σειράς «Τ9» στην αγορά, οι Βέλγοι άλλαξαν σε επίπεδο σχεδιασμού σχεδόν τα πάντα, τόσο στο αμάξωμα όσο και στο σαλόνι.
Όλα τα λεωφορεία της γκάμας, από το «μικρό» Alicron μέχρι το κορυφαίο Astromega λανσαρίστηκαν μαζί στην καινούρια τους γενιά. Το εύρος των αλλαγών έχει επιφέρει αλλαγές σχεδόν παντού: από τα δυναμικά χαρακτηριστικά και την οδική συμπεριφορά των λεωφορείων, μέχρι τον κλιματισμό, τα στοιχεία εκμετάλλευσης, τον κλιματισμό και τον χώρο εργασίας του οδηγού. Η μεγαλύτερη πρόκληση για τους σχεδιαστές υπήρξε η υιοθέτηση των τελευταίων τάσεων της αυτοκινητοβιομηχανίας σε θέματα ντιζάιν, χωρίς να χαθεί η αναγνωρισμότητα των οχημάτων στο δρόμο.

PreviousNext