Τροχοί & TIR

Παρουσίαση: Ford Tourneo Custom

Το Ford Tourneo Custom είναι ουσιαστικά η έκδοση μεταφοράς προσωπικού-μικρολεωφορείου του νέου Transit Custom. Το βασισμένο στο βαν όχημα είναι μέλος του πιο σημαντικού ίσως εμπορικού ονόματος της F
από Βασίλης Δαραμούσκας | Δευτέρα 01/07/2013 - 00:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Το Ford Tourneo Custom είναι ουσιαστικά η έκδοση μεταφοράς προσωπικού-μικρολεωφορείου του νέου Transit Custom. Το βασισμένο στο βαν όχημα είναι μέλος του πιο σημαντικού ίσως εμπορικού ονόματος της Ford Ευρώπης –το Transit είναι μέλος της γκάμας χωρίς διακοπή από το 1956. Το νέο Ford Tourneo Custom, απευθύνεται σε επαγγελματίες αλλά και ιδιώτες ως ένα πολυμορφικό (MPV) όχημα ελεύθερου χρόνου.  Στην πρώτη περίπτωση, είναι ιδανικό ως όχημα μεταφοράς προσωπικού ή ακόμη και combi με τις δυνατότητες ανάκλισης (ή και αφαίρεσης) που προσφέρουν οι δύο τελευταίες σειρές καθισμάτων.

Στη νέα του γενιά, το Ford εγκατέλειψε το τυπικό τετράγωνο σχεδόν σχήμα ενός πάνελ βαν, με τους σχεδιαστές να «παίζουν» με την κατανομή των όγκων και τη διαμόρφωση των πάνελ του αμαξώματος. Το αποτέλεσμα είναι ένα δυναμικό σχήμα που ελάχιστα απέχει από κάποια μεγάλα επιβατικά πολυμορφικά. Ξεχωρίζουν τα μεγάλα φωτιστικά σώματα, η μεγάλη τραπεζοειδής μάσκα, το τονισμένο «νεύρο» που διατρέχει τα πλαϊνά και το έντονο ανάγλυφο των πίσω θόλων. Προφανής σκοπός να αποκτήσει το αυτοκίνητο πιο έντονη παρουσία στο δρόμο, σε σχέση με τα όσα περιμένει κανείς από ένα όχημα π.χ. εταιρειών λίζινγκ.

Στο ίδιο τεύχος #303

PreviousNext