Σύμφωνα με ανακοίνωση της Volvo Trucks η εμπορική διάθεση των μεγάλων, 16λιτρων νέων Volvo FH16 προδιαγραφών Euro 6 ξεκινά τον προσεχή Μάρτιο. Συγκεκριμένα, «ανοίγει» το βιβλίο παραγγελιών πανευρωπαϊκά, με την έναρξη παραγωγής να τοποθετείται τον Ιούνιο του 2014. Η Volvo Trucks, μέσω της Kristin Signert, Διευθύντριας στον τομέα Οχημάτων Μεταφορών Μεγάλων Αποστάσεων της Volvo Trucks σημειώνει ότι, η επιδόσεις και η αποδοτικότητα της νέας σειράς είναι αυξημένες. Η Kristin Signert, σε συνομιλία με συντάκτη του Τ&Τ είχε τονίσει ότι, αναμένει τη νέα ναυαρχίδα της Volvo να αποδίδει εξαιρετικά, την ίδια στιγμή που οι εκπομπές οξειδίων του αζώτου και σωματιδίων αιθάλης είναι σημαντικά μειωμένες σε σχέση με τα Euro 5 μοντέλα.
Σταματά η Παραγωγή του «700»
Η μεγάλη είδηση εδώ, αφορά στην κατάργηση του FH16 700 που αντικαθίσταται από μία έκδοση ισχύος 650hp. Η νέα σειρά 16λιτρων κινητήρων Euro 6 περιλαμβάνει συνολικά τρεις εκδόσεις ισχύος: στα 750 hp (μέγιστη ροπή 3.550 Nm), 650 hp (3.150 Nm) και 550 hp (2.900 Nm). Και οι τρεις κινητήρες συνδυάζονται με το αυτοματοποιημένο κιβώτιο της Volvo, I-Shift. Η έκδοση 550 hp διατίθεται επίσης με μέγιστη ροπή 2.800 Nm για συνδυασμό με μηχανικό κιβώτιο.
Το Volvo FH16 είναι (ειδικά το «750») το πιο ισχυρό και ένα από τα πιο ξεχωριστά φορτηγά της αγοράς, το οποίο έχει λάβει πολύ θετικά σχόλια από εταιρίες μεταφορών και οδηγούς που εκτιμούν τις πρόσθετες επιδόσεις, την παραγωγικότητα και την άνεση. Χρησιμοποιείται στις πλέον απαιτητικές μεταφορικές εφαρμογές, όπως για παράδειγμα, σαν τράκτορας βαρέως τύπου, όχημα μεταφοράς ξυλείας και σε αποστολές μεγάλων αποστάσεων όπως οι μεταφορές ειδών διατροφής. Η νέα γενιά τού FH16 παρουσιάστηκε το φθινόπωρο του 2012. Μετά από ένα χρόνο και μερικούς μήνες, το Volvo FH16 πραγματοποιεί τη μετάβαση προς τα πρότυπα Euro 6, με σημαντικά χαμηλότερες εκπομπές οξειδίων του αζώτου και σωματιδίων αιθάλης.