Τροχοί & TIR

Νέα Βινιέτα στην Αγγλία

Ακριβότερη η Αγγλία - Εφαρμόζει βινιέτα από 1 Απριλίου 2014 Από τον επόμενο μήνα, η Αγγλία θα θέσει σε ισχύ σύστημα χρέωσης όλων των ξένων φορτηγών μικτού βάρους 12 τόνων που εισέρχονται στο Βρετανικό έδαφος. Το τέλος ονομάζεται «HGV LEVY».
Σάββατο 01/03/2014 - 00:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Ακριβότερη η Αγγλία

Εφαρμόζει βινιέτα από 1 Απριλίου 2014

Από τον επόμενο μήνα, η Αγγλία θα θέσει σε ισχύ σύστημα χρέωσης όλων των ξένων φορτηγών μικτού βάρους 12 τόνων που εισέρχονται στο Βρετανικό έδαφος. Το τέλος ονομάζεται «HGV LEVY». Το αναφέρουμε για να το επισημάνουν οι αναγνώστες μας στις ταμπέλες που έχουν ήδη τοποθετήσει και βρίσκονται στα σημεία όπου ο οδηγός θα πρέπει να προμηθευτεί τη βινιέτα. Αυτά τα σημεία είναι τα λιμάνια στις προβλήτες των φέρι, τα πρατήρια καυσίμων και τα TRUCKSTOPS, ενώ υπάρχουν και μεμονωμένα πρακτορεία (booking agent). Σε κάθε περίπτωση το HGV LEVY θα πρέπει να έχει πληρωθεί πριν το φορτηγό βγει σε οποιοδήποτε δρόμο της Αγγλίας (όχι μόνο αυτοκινητόδρομο). Η πληρωμή γίνεται και με πιστωτική κάρτα. Το ημερήσιο LEVY (βινιέτα) αρχίζει από το μεσάνυχτα της ημέρας που ξεκινά και τελειώνει ένα δευτερόλεπτο πριν τα επόμενα μεσάνυχτα, δηλαδή δεν ισχύει για 24 ώρες από τη στιγμή της αγοράς του.

Αν ένας τράκτορας μπει στην Αγγλία σκέτος – χωρίς επικαθήμενο – αλλά την ίδια μέρα πρόκειται να κοτσάρει ρυμούλκα, τότε θα πρέπει να προμηθευτεί το LEVY που αντιστοιχεί στο συρμό. Το ίδιο ισχύει και για το συρόμενο, το μονό φορτηγό. Αν πρόκειται να κοτσάρει συρόμενο, πρέπει να πληρώσει το LEVY που αντιστοιχεί στον συνδυασμό. Αν πάλι ένα μονό φορτηγό μπει με ένα ελαφρύ (διαξονικό) τρέιλερ, το αφήσει στη φίρμα και πάρει άλλο βαρύτερο (τετραξονικό) τότε ο οδηγός πληρώνει για το τετραξονικό. Στο LEVY καταγράφεται ο αριθμός (πινακίδα) του τράκτορα ή του μονού φορτηγού και όχι της ρυμούλκας. Με τον τρόπο αυτό, δε γίνεται η «μεταφορά» του LEVY από ένα όχημα σε άλλο (απαγορεύεται).

Συνιστούμε στους αναγνώστες μας που έχουν συχνά ταξίδια προς Αγγλία, να αγοράζουν μηνιαίο ή ετήσιο LEVY. Το κόστος του LEVY Ημερήσιο LEVY ξεκινά από 2,10 λίρες για τα 12τονα, ενώ οι βαρύτεροι συνδυασμοί ακολουθούν τον πίνακα της φωτογραφίας:

PreviousNext