Ο νέος ακριβός χάρτης των τιμών Διοδίων

Υψηλό είναι πλέον το κόστος των διοδίων, μετά τις πρόσφατες αυξήσεις επιβαρύνοντας σημαντικά τις μεταφορές και το κόστος των μεταφερομένων προϊόντων. Ένα κόστος το οποίο, θα πρέπει οπωσδήποτε οι μεταφορείς να το μετακυλίουν στον φορτωτή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στη διαμόρφωση της τιμής του τελικού προϊόντος. Παράλληλα, οι αυτοκινητιστές θα πρέπει να κάνουν χρήση των διελεύσεων με e-pass για τις οποίες παρέχονται εκπτώσεις. Είναι τόσο υψηλό το κόστος των νέων τελών διοδίων σε όλους τους αυτοκινητόδρομους που οι διελεύσεις με e-pass κρίνονται πλέον απαραίτητες, ιδιαίτερα μάλιστα για τους τακτικούς χρήστες, όπως είναι τα ΦΔΧ.

Σε όλη τη διάρκεια του περασμένου μήνα, οι αντιδράσεις των αυτοκινητιστών ήταν έντονες και η αύξηση των διοδίων περιλαμβάνεται στα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί (φορολογικό, έλεγχος των αλλοδαπών φορτηγών κ.α.) με αποτέλεσμα η αγανάκτηση να είναι πλέον διάχυτη στον Κλάδο και με αυτό το κλίμα αναμένεται να κατέλθουν σε απεργία που έχουν αναγγείλει για τις 7 του Μάρτη (βλέπε και σελ. 20-21 τεύχος Μαρτίου που κυκλοφορεί).

Στο τεύχος Μαρτίου που κυκλοφορεί παραθέτουμε το «χάρτη» των τελών διοδίων σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας, καθώς και τις παρεχόμενες εκπτώσεις από τον κάθε διαχειριστή.