Τροχοί & TIR

Ο Tζέγκινς Χαν και οι δράκοι της Ανατολής

Ο Αλέξανδρος Παθιάκης, γνώριμός μας από παλιά, αναδεικνύεται φανατικός οπαδός του Truck Tuning. Μας εντυπωσίασε πέρυσι, με ένα Sexy Scania με ελκυστικές αερογραφίες. Το 164 είναι made in Greece στο
από Παύλος Μαυρομύτης | Δευτέρα 01/05/2017 - 00:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Ο Αλέξανδρος Παθιάκης, γνώριμός μας από παλιά, αναδεικνύεται φανατικός οπαδός του Truck Tuning. Μας εντυπωσίασε πέρυσι, με ένα Sexy Scania με ελκυστικές αερογραφίες. Το 164 είναι made in Greece στο θέμα της βελτίωσης, δηλαδή, έχει γίνει δουλειά εξ ολοκλήρου από Έλληνες μαστόρους. «Κάνουν προσεκτική δουλειά και τους εμπιστεύομαι», μας λέει ο ίδιος, τονίζοντας, ότι του αρέσουν τα ξεχωριστά αμάξια στο δρόμο. Ο στόλος της μεταφορικής Παθιάκη αποτελείται από ψυγεία και μουσαμάδες και συνεχώς προστίθενται σε αυτόν νέοι τράκτορες, έξι στο σύνολό τους, οι οποίοι ξεχωρίζουν από το προσεγμένο στήσιμό τους. «Η αερογραφία πιστεύω πως χαρίζει μια ζωντάνια και ιδιαίτερη ομορφιά στο αυτοκίνητο, είναι κάτι το ιδιαίτερο, την οποία παρατηρούν και όσοι δεν ασχολούνταιμε φορτηγά», τονίζει ο ίδιος, και συνεχίζει «η μαγεία της αερογραφίας είναι ξεχωριστή, και μέσω αυτής μπορεί ο καθένας μας να εκφράσει διάφορα συναισθήματα ή απόψεις και ιδέες. Για παράδειγμα στα Scania που έχω η αερογραφία έχει σαν κεντρικό θέμα όμορφες γυναίκες και φυσικά τον δράκο-σύμβολο-της εταιρείας. Πριν λίγο καιρό αποφάσισα να αγοράσω ένα νέο τράκτορα για την επιχείρησή μου και έκανα τη συνηθισμένη αναζήτηση, ψάχνοντας για ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, αλλά με κάποιες προϋποθέσεις, να έχει λίγα χιλιόμετρα και να βρίσκεται σε καλή μηχανολογική κατάσταση.

Η εμφάνισή τους δεν παίζει πρωταρχικό ρόλο για μένα, καθώς μετά την αγορά τους φροντίζω ο ίδιος για τις αλλαγές επάνω στα οχήματα, εστιάζοντας, όπως ανέφερα, στην εξωτερική τους εικόνα, με έντονες αερογραφίες.

Το τελευταίο μου απόκτημα είναι ένας τράκτορας DAF ο οποίος μου άρεσε από την πρώτη στιγμή που τον είδα, καθώς είναι στημένος σύμφωνα με τα δικά μου γούστα. Είναι ένα ξεχωριστό αυτοκίνητο στο οποίο με συναρπάζουν οι αερογραφίες του», καταλήγει ο Αλέξανδρος, και παράλληλα μας προσκαλεί να τον ακολουθήσουμε μέχρι την παραλία της Ελευσίνας για να θαυμάσουμε από κοντά τον Super Ολλανδό.

Truck Beauty στην Ελευσίνα

Εκεί, κατέφθασαν τρεις τράκτορες της εταιρείας, δυο Scania, τον ένα τον έχουμε παρουσιάσει, και το DAF. Ανάμεσα στους δυο δράκους τοποθετούμε τον Ολλανδό, έναν καλοστημένο τράκτορα, με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά. Θαυμάσαμε λοιπόν το XF, ένα ξεχωριστό όσο και επιβλητικό αυτοκίνητο στο δρόμο. Σίγουρα, τον πρώτο λόγο έχουν οι αερογραφίες οι οποίες μαγνητίζουν το βλέμμα, χαρίζοντας επιβλητικότητα στο αμάξι, χάρη στις αυξημένες διαστάσεις των σχεδίων τους, οι οποίες έχουν καλύψει όλη την αριστερή και δεξιά πλευρά του.

Άλλωστε, η δομή της καμπίνας του DAF προσφέρει τις κατάλληλες επιφάνειες για τη φιλοξενία μεγάλων αερογραφιών. Όπως  αναφέραμε στη αρχή του κειμένου, ο Ολλανδός της παρουσίασης έχει καταβολές από την Ανατολή, και σε πρώτο φόντο αποτυπώνεται ένα μέρος του Σινικού τείχους, όπου ιστορικά αναφέρουμε, ότι η κατακευή του ξεκίνησε σταδιακά από τον 7ο αιώνα π.Χ. και έχει συνολικό μήκος χιλιάδων χιλιομέτρων.

Το τείχος επιτηρούν δυο μεγαλόσωμα κινέζικα αυτοκρατορικά λιοντάρια φυλάκων, τα οποία έχουν σχεδιαστεί με επιβλητική και φοβερή εμφάνιση, με ζωηρούς χρωματισμούς. Κεντρική θέση στη μάσκα του οχήματος κατέχει ο Μογγόλος πολιτικός και στρατιωτικός ηγέτης Τζένγκις Χαν, ο οποίος έχει σχεδιαστεί με κάθε λεπτομέρεια του προσώπου του.

Η ιστορική εξ ανατολών παράδοση του οχήματος συνεχίζεται στην πλάτη του τράκτορα με ένα βουδιστικό ναό ο οποίος επίσης περιβάλλεται από ζωηρά χρώματα. Τέλος, η σχεδιαστική φιλοσοφία της εξωτερικής πλευράς συνεχίζεται και στο εσωτερικό, κυρίως, στις πλαστικές επιφάνειες του ταμπλό, με αποτυπώματα δράκων...

Διαβάστε επίσης

PreviousNext