Τροχοί & TIR

Ηλεκτροκίνητος ο Βρετανός γαλατάς

Η εταιρεία Milk & More, που πραγματοποιεί 1,5 εκ. παραδόσεις γαλακτοκομικών προϊόντων κάθε μήνα σε πάνω από 500.000 νοικοκυριά του Ην. Βασιλείου, παρήγγειλε αρχικά 200 μονάδες του ηλεκτροκίνητου
Τρίτη 19/06/2018 - 14:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η εταιρεία Milk & More, που πραγματοποιεί 1,5 εκ. παραδόσεις γαλακτοκομικών προϊόντων κάθε μήνα σε πάνω από 500.000 νοικοκυριά του Ην. Βασιλείου, παρήγγειλε αρχικά 200 μονάδες του ηλεκτροκίνητου van, StreetScooter, που κατασκευάζει η ομώνυμη εταιρεία η οποία ανήκει στον όμιλο Deutsche Post DHL Group.

Στόχος της Milk & More είναι να πραγματοποιεί τις παραδόσεις της μέσα στη νύχτα ή νωρίς το πρωί, δίχως να προκαλεί ηχορύπανση. Η παραγγελία αφορά στην έκδοση Work L Box, που διαθέτει χώρο φόρτωσης 8 m3. Ενδιαφέρον έχει το γεγονός, πως αντί της δεξιοτίμονης έκδοσης επελέγη αυτή με το τιμόνι αριστερά, ώστε ο οδηγός να αποβιβάζεται με ασφάλεια απευθείας στο πεζοδρόμιο και όχι στο δρόμο. Αξίζει, τέλος, να αναφέρουμε πως οι Βρετανοί γαλατάδες έχουν μακρά παράδοση στην ηλεκτροκίνηση, καθώς ήδη από τη δεκαετία του 1930, ο κλάδος τους χρησιμοποιούσε ηλεκτρικά οχήματα.

Στο μεταξύ, η εταιρεία StreetScooter GmbH, διπλασιάζει την παραγωγή του ηλεκτρικού της μοντέλου, δημιουργώντας ένα δεύτερο εργοστάσιο στο Ντύρεν της Γερμανίας. Η νέα μονάδα θα έχει έκταση 78.000 m2, θα απασχολεί περίπου 250 υπαλλήλους και θα κατασκευάζει ετησίως 10.000 μονάδες του ηλεκτρικού van. Σε συνδυασμό με το πρώτο εργοστάσιο που βρίσκεται στο Άαχεν, η εταιρεία θα κατασκευάζει το χρόνο 20.000 μονάδες του StreetScooter, που προσφέρεται σε εκδόσεις Pure (μόνο σασί), Pickup και Box (με χώρο φόρτωσης 4 ή 8 m3).

PreviousNext