Τροχοί & TIR

Φόρτιση ανά 120 χλμ.

Οι πρώτοι 12 ταχυφορτιστές της Tritium, εγκαταστάθηκαν σε δύο Σ.Ε.Α. της φίρμας «Tank & Rast» του αυτοκινητόδρομου Α61 της Γερμανίας. Αποτελούν μέρος ενός πανευρωπαϊκού δικτύου 400 φορτιστών που
Τετάρτη 25/07/2018 - 14:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Οι πρώτοι 12 ταχυφορτιστές της Tritium, εγκαταστάθηκαν σε δύο Σ.Ε.Α. της φίρμας «Tank & Rast» του αυτοκινητόδρομου Α61 της Γερμανίας.

Αποτελούν μέρος ενός πανευρωπαϊκού δικτύου 400 φορτιστών που προγραμματίζει να τοποθετήσει η IONITY, η κοινοπραξία που ίδρυσαν ορισμένες από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Στόχος της σύμπραξης είναι οι Ευρωπαίοι οδηγοί ηλεκτροκίνητων οχημάτων, να βρίσκουν σταθμούς φόρτισης ανά 120 χλμ., λύνοντας έτσι το πρόβλημα αυτονομίας των οχημάτων τους. Κάθε ένας από τους φορτιστές των 350 kW της Tritium που λειτουργούν στη Γερμανία (έξι φορτιστές ανά σταθμό), είναι σε θέση να φορτίσει μερικώς τις μπαταρίες μέσα σε μόλις πέντε λεπτά, προσθέτοντας 150 χλμ. αυτονομίας στα ηλεκτρικά οχήματα.

Τέλος, η IONITY υπέγραψε συμβόλαιο με την Tritium, για την προμήθεια 100 σταθμών ταχείας φόρτισης στη Γερμανία, τη Γαλλία, το Ην. Βασίλειο, τη Νορβηγία και τη Σουηδία. Οι εν λόγω σταθμοί θα έχουν κοινά χαρακτηριστικά με τους δύο παραπάνω, οι οποίοι λειτουργούν ήδη στον αυτοκινητόδρομο Α61 της Γερμανίας. Κλείνοντας, έχει αξία να αναφέρουμε πως η Tritium δραστηριοποιείται στην Ευρώπη από το 2014 και διαθέτει φορτιστές της σε περισσότερες από 20 χώρες παγκοσμίως.

Στο ίδιο τεύχος #364

PreviousNext