Τροχοί & TIR

Υπόγεια μεταφορά με Tesla

Η εταιρεία «Boring Company» του αφεντικού της Tesla, Elon Musk, επελέγη για να κατασκευάσει ένα υπόγειο σύστημα μεταφοράς από το αεροδρόμιο O’Hare του Σικάγο, προς το κέντρο της πόλης. Για τη σύνδεσ
Πέμπτη 26/07/2018 - 14:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η εταιρεία «Boring Company» του αφεντικού της Tesla, Elon Musk, επελέγη για να κατασκευάσει ένα υπόγειο σύστημα μεταφοράς από το αεροδρόμιο O’Hare του Σικάγο, προς το κέντρο της πόλης.

Για τη σύνδεση θα χρησιμοποιούνται 80 με 100 οχήματα, τα οποία θα στηριχθούν στο Tesla Model X. Θα είναι πλήρως ηλεκτρικά, οδηγικά αυτόνομα και θα έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς 8 έως 16 επιβατών. Θα αναπτύσσουν ταχύτητες έως και 150 μιλίων (241 χλμ./ώρα), γεγονός που θα τους επιτρέπει να ολοκληρώνουν τη διαδρομή σε 12 λεπτά, όντας 3-4 φορές πιο γρήγορα από τα υπάρχοντα συστήματα μεταφοράς του αεροδρομίου. Αν και δεν είναι ακόμα οριστικό, υπολογίζεται επιπλέον πως το κόμιστρο της μεταφοράς θα είναι λιγότερο από μισό, συγκρινόμενο με αυτό ενός ταξί.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εταιρεία Boring Company, τα υπόγεια mini-bus της θα αναχωρούν από τους σταθμούς κάθε 30 δλ. (!), με το σύστημα που ονομάζεται «Chicago Express Loop» να λειτουργεί για 20 ώρες κάθε ημέρα. Ενδιαφέρον έχει, τέλος, το γεγονός πως οι Αρχές της πόλης δεν θα επιβαρυνθούν στο ελάχιστο για την κατασκευή και τη λειτουργία του υπόγειου συστήματος μεταφοράς, καθώς αυτό χρηματοδοτείται πλήρως από την εταιρεία του Elon Musk, η οποία τρέχει παράλληλα άλλα δύο αντίστοιχα προγράμματα, ένα στο Λος Άντζελες και ένα για τη σύνδεση της Ουάσιγκτον με τη Βαλτιμόρη.

Στο ίδιο τεύχος #364

PreviousNext