Τροχοί & TIR

Κοντά στην πρώτη θέση ο Πειραιάς με 1,25 εκ. TEU

Διπλασιασμός κερδοφορίας και νέες επενδύσεις στο λιμάνι. Πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της ΟΛΠ Α.Ε. η ετήσια ενημέρωση της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών για τα οικονομικά αποτελέσματα χρήσης 201
Πέμπτη 16/05/2019 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Διπλασιασμός κερδοφορίας και νέες επενδύσεις στο λιμάνι.

Πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της ΟΛΠ Α.Ε. η ετήσια ενημέρωση της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών για τα οικονομικά αποτελέσματα χρήσης 2018 παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΟΛΠ Α.Ε. Captain Fu Chengqiu, του κ. Άγγελου Καρακώστα, Deputy CEO, του κ. Αθανάσιου Λιάγκου, Μέλους του Δ.Σ. και Σύμβουλου Διοίκησης, του κ. Tian Chao, CFO και άλλων στελεχών της εταιρείας.

Μετά την παρουσίαση ακολούθησε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του λιμένος. Τα πιο σημαντικά οικονομικά μεγέθη του 2018 συνοψίζονται ως έξης:

•             Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 132,9 εκ. € έναντι 111,5 εκ. € της χρήσης 2017, παρουσιάζοντας αύξηση 19,2 %.

•             Τα κέρδη προ φόρων ανέρχονται σε 42,3 εκ. € έναντι 21,2 εκ. € της χρήσης 2017, παρουσιάζοντας αύξηση 100%.

•             Το καθαρό αποτέλεσμα εμφανίζεται βελτιωμένο κατά 147 % σε 27,9 εκ. € έναντι 11,3 εκ. € της χρήσης 2017.

•             Η ΟΛΠ Α.Ε. θα καταβάλλει 4,8 εκ. € ως αντάλλαγμα παραχώρησης στο Ελληνικό Δημόσιο για τη χρήση 2018 έναντι 4,1 εκ. € το 2017.

•             Τα διαθέσιμα ανήλθαν σε 80,9 εκ. € έναντι 61,9 εκ. € το 2017.

•             Το προτεινόμενο μέρισμα ανά μετοχή ανέρχεται σε 0,424 € από 0,1712 € το 2017 (αύξηση 148%).

«Το 2018 ήταν η πιο επιτυχής χρονιά από άποψη κερδοφορίας. Η επιτυχημένη οικονομική διαχείριση δημιουργεί και πρόσθετα έσοδα για το Ελληνικό Δημόσιο λόγω του αυξημένου ανταλλάγματος παραχώρησης, μερισμάτων, ασφαλιστικών εισφορών κλπ. Οι πρόσθετες επενδύσεις που προτείνουμε στο Master Plan θα τονώσουν ακόμη περισσότερο την απασχόληση και την τοπική και εθνική οικονομία», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΠ Α.Ε., Captain Fu Chengqiu.

Σημειώνεται, ότι κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019 οι προβλήτες II+III του υπό παραχώρηση ΣΕΜΠΟ που αποτελούν τη σημαντικότερη πηγή εσόδων της ΟΛΠ Α.Ε., πέτυχαν νέο ρεκόρ διακίνησης εξυπηρετώντας 1,25 εκ. TEU, φέρνοντας πιο κοντά τον Πειραιά στην πρώτη θέση στη Μεσόγειο. Θετική είναι και η πορεία των υπολοίπων δραστηριοτήτων της εταιρείας και ιδιαίτερα της Κρουαζιέρας, όπου εμφανίζεται άνοδος στις κρατήσεις πλοίων για το 2019 κατά 20%, καθώς και στη Ναυπηγοεπισκευή όπου οι συνολικές μέρες απασχόλησης των δεξαμενών έχουν αυξηθεί κατά 53%.

Επίσκεψη Πρέσβεων

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησαν Πρέσβεις από τις Πρεσβείες τριάντα περίπου χωρών στην Αθήνα, παρουσία της πρέσβειρας της Κίνας στην Ελλάδα κας Zhang Qiyue στα κεντρικά γραφεία του ΟΛΠ και συναντήθηκαν με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΛΠ Α.Ε. Captain Fu Chengqiu και άλλα στελέχη της εταιρείας. Μετά τη συνάντηση ακολούθησε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του λιμένος. Κατά τη συνάντηση, η Διοίκηση της ΟΛΠ Α.Ε. ενημέρωσε τους Πρέσβεις για τις δυνατότητες συνεργασίας και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το λιμάνι του Πειραιά ως πύλη εμπορίου και τουρισμού.

PreviousNext