Τροχοί & TIR

Continental: Το πρώτο ελαστικό για ηλεκτρικά λεωφορεία

«Conti Urban HA3» ονομάζει η Continental το νέο της ελαστικό, το οποίο δημιουργήθηκε ειδικά για τα ηλεκτροκίνητα αστικά λεωφορεία, τα οποία έχουν την ιδιαιτερότητα του αυξημένου απόβαρου, αλλά και τ
Τετάρτη 22/05/2019 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

«Conti Urban HA3» ονομάζει η Continental το νέο της ελαστικό, το οποίο δημιουργήθηκε ειδικά για τα ηλεκτροκίνητα αστικά λεωφορεία, τα οποία έχουν την ιδιαιτερότητα του αυξημένου απόβαρου, αλλά και της απόδοσης του συνόλου της ροπής με το πρώτο πάτημα του γκαζιού.

Για αυτό, τα ελαστικά που τοποθετούνται σε ηλεκτρικά οχήματα πρέπει να προσφέρουν υψηλή πρόσφυση και παράλληλα να είναι ανθεκτικά, αλλά και να μπορούν να δεχθούν μεγαλύτερα βάρη. Έτσι, το νέο ελαστικό της Continental, Conti Urban HA3 315/60 R22.5 154/148J (156/150F) που τοποθετείται σε όλους τους άξονες, μπορεί να υποστηρίξει φορτίο έως και 8 τόνων ανά άξονα, 500 κιλά περισσότερα δηλαδή από ένα τυπικό ελαστικό σε αυτές τις διαστάσεις.

Το Conti Urban HA3 έχει αυξημένο δείκτη φορτίου χάρη στο στιβαρό του περίβλημα, που διαθέτει υψηλής πυκνότητας παχύ σύρμα. Επιπλέον, στο πέλμα του απαντάται υψηλό ποσοστό φυσικού καουτσούκ, το οποίο αυξάνει την αντοχή του σε «κακουχίες» και οδηγεί στην επέκταση του κύκλου ζωής του, κάτι στο οποίο συντελεί και η υψηλή αναγομωσιμότητά του. Το νέο ελαστικό της Continental φέρει τη σήμανση «3PMSF» (Three Peak Mountain Snowflake), γεγονός που σημαίνει πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθόλη τη διάρκεια του έτους.

PreviousNext