Τροχοί & TIR

Μονάδα μεταφοράς ασθενών 

Ανάμεσα στο πλήθος των καινοτομιών που δημιουργήθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την προστασία των ασθενών, περιλαμβάνεται και η μονάδα επείγουσας μεταφοράς ασθενών με το εικονιζόμενο Se
Δευτέρα 14/06/2021 - 10:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Setra S 415 LE Multi Class για επείγουσα μεταφορά ασθενών
Setra S 415 LE Multi Class για επείγουσα μεταφορά ασθενών

Ανάμεσα στο πλήθος των καινοτομιών που δημιουργήθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την προστασία των ασθενών, περιλαμβάνεται και η μονάδα επείγουσας μεταφοράς ασθενών με το εικονιζόμενο Setra S 415 LE Multi Class χαμηλής εισόδου.

Το λεωφορείο μετατρέπεται σε ένα σύγχρονο ασθενοφόρο με πλήρη ιατρικό εξοπλισμό για λογαριασμό του Ερυθρού Σταυρού Γερμανίας (DRK) για τη μεταφορά τεσσάρων ασθενών με δυνατότητα διασωλήνωσης μέχρι την παράδοσή τους σε μονάδες εντατικής θεραπείας στα νοσοκομεία της περιοχής της Στουτγκάρδης.

Η μετατροπή του μήκους 12,30 μ. λεωφορείου έγινε στο εργοστάσιο της Daimler Buses στο New-Ulm και ξεκίνησε με την αφαίρεση των 43 καθισμάτων και τη διαμόρφωση χώρων για την τοποθέτηση τεσσάρων κλινών μεταφοράς ασθενών με πλήρη ιατρικό εξοπλισμό στον οποίο περιλαμβάνονται συσκευές οξυγόνου. Οι τέσσερις κλίνες ρολάρουν και κυλούν σε ειδική ράμπα, διατηρώντας ταυτόχρονα τις απαραίτητες συσκευές μέχρι την παραλαβή του κάθε ασθενούς από το προσωπικό του νοσοκομείου.

Αξίζει να αναφερθεί, η διασκευασμένη θέση οδήγησης, που παρέχει προστασία στον οδηγό από τον κίνδυνο μεταφοράς του ιού και για τον λόγο αυτό το κόκπιτ περιβάλλεται από διαφανή πλαστικά, διαθέτει ανεξάρτητο κλιματισμό και δυο κουμπάκια παραπάνω από τα ήδη γνωστά. Το ένα για να λειτουργεί τα μπλε φώτα σαν αυτά που έχουν όλα τα ασθενοφόρα και το άλλο για να λειτουργεί τη σειρήνα. 

 

PreviousNext