Τροχοί & TIR

74 ηλεκτροκίνητα απορριμματοφόρα για τους δήμους της Θεσσαλονίκης

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αποφάσισε την προμήθεια 74 πλήρως ηλεκτρικών φορτηγών απορριμματοφόρων και οχημάτων καθαριότητας και του απαραίτητου εξοπλισμού σταθμών φόρτισης των οχημάτων, γ
Δευτέρα 07/11/2022 - 15:28
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αποφάσισε την προμήθεια 74 πλήρως ηλεκτρικών φορτηγών απορριμματοφόρων και οχημάτων καθαριότητας και του απαραίτητου εξοπλισμού σταθμών φόρτισης των οχημάτων, για τους 8 Δήμους της Περιοχής Παρέμβασης (ΠΠ).

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου περιλαμβάνεται η προμήθεια των κάτωθι οχημάτων και υποστηρικτικού εξοπλισμού, τα οποία θα συνδράμουν στο έργο αποκομιδής και καθαριότητας των κοινόχρηστων χώρων των 8 Δήμων που αποτελούν την ΠΠ: Θεσσαλονίκης, Παύλου Μελά, Κορδελιού-Ευόσμου, Νεάπολης-Συκεών, Καλαμαριάς, Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Πυλαίας-Χορτιάτη (ΔΕ Πυλαίας) και Δέλτα.

Συγκεκριμένα, η προμήθεια αφορά:

- 24 ηλεκτροκίνητα 4τροχα οχήματα περισυλλογής απορριμμάτων τύπου πρέσας μεσαίου μεγέθους δορυφορικό, μεικτού βάρους έκαστου οχήματος περίπου 8tn.

- 11 ηλεκτροκίνητα 4τροχα οχήματα περισυλλογής απορριμμάτων τύπου πρέσας μεγάλου μεγέθους, μεικτού βάρους εκάστου οχήματος περίπου 19 tn.

- 11 ηλεκτροκίνητα 4τροχα οχήματα οδικής καθαριότητας, με 2 βούρτσες-αναρροφητικό σάρωθρο μεικτού βάρους περίπου 4 tn.

- 13 ηλεκτροκίνητα 4τροχα και τετρακίνητα οχήματα αρθρωτού τύπου-σάρωθρα, με πολλαπλές χρήσεις μεικτού βάρους έκαστου οχήματος περίπου 2 tn.

- 15 ηλεκτροκίνητα ανατρεπόμενα οχήματα με ανοιγόμενα παραπέτα, μεικτού βάρους περίπου 1,5 tn.

- 39 Κιβώτια φόρτισης με έναν διανομέα 22kW.

- 19 Σταθμοί φόρτισης 60kW DC και δύο (2)διανομείς.

Τα υπό προμήθεια οχήματα και ο εξοπλισμός φορτιστών θα είναι καινούργια και θα παραδοθούν πλήρως συναρμολογημένα και έτοιμα για λειτουργία. Στο αντικείμενο της Πράξης περιλαμβάνεται, η εκπαίδευση και υποστήριξη για τουλάχιστον έξι (6) μήνες από την οριστική παραλαβή των οχημάτων και του εξοπλισμού, του προσωπικού του Δήμου από τον προμηθευτή.

Η παραπάνω υλικοτεχνική υποδομή θα περιλαμβάνει την ενεργειακή κάλυψη των ηλεκτροκίνητων οχημάτων απορριμματοφόρων για τη συγκέντρωση των ΑΣΑ από διάφορα σημεία του δικτύου των 8 περιοχών της ΠΠ και τη μεταφορά και αποκομιδή τους κυρίως στους σταθμούς μεταφόρτωσης Ευκαρπίας (ΣΜΑ Ευκαρπίας) και Θεσσαλονίκης (ΣΜΑ Θεσσαλονίκης) ή στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης, έως ότου απελευθερωθούν πλήρως τα απορριμματοφόρα και επιστρέψουν στα αμαξοστάσια όπου θα είναι εγκατεστημένοι οι ταχυφορτιστές. Επίσης σε ό,τι αφορά τα Η/Ο καθαριότητας θα περιλαμβάνει την ενεργειακή κάλυψη όλων των Η/Ο καθαριότητας για τη διαδρομή καθαριότητας μέχρι να απελευθερωθούν πλήρως και να επιστρέψουν στα αμαξοστάσια όπου θα είναι εγκατεστημένοι οι ταχυφορτιστές.

 

PreviousNext