Τροχοί & TIR

Ακριβότερη από σήμερα η Εγνατία

Προστίθενται διόδια σε νέους πλευρικούς σταθμούς Ακριβότερη από σήμερα, Δευτέρα 2/11/20 γίνεται η είσοδος στην Εγνατία Οδό, καθώς τίθενται σε λειτουργία 6 νέοι πλευρικοί σταθμοί, ο καθένας με διαφορ
Δευτέρα 02/11/2020 - 10:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Προστίθενται διόδια σε νέους πλευρικούς σταθμούς

Ακριβότερη από σήμερα, Δευτέρα 2/11/20 γίνεται η είσοδος στην Εγνατία Οδό, καθώς τίθενται σε λειτουργία 6 νέοι πλευρικοί σταθμοί, ο καθένας με διαφορετικά τέλη διοδίων, ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος.

Συγκεκριμένα, από σήμερα λειτουργούν οι πλευρικοί σταθμοί διοδίων Παναγιάς, Καλαμιάς, Προφήτη, Βαγιοχωρίου, Γαληψού/ Ορφανίου και Μέστης με κόστος διοδίων για την κατηγορία 4 από 1,10 έως 3,5 ευρώ. Αναλυτικά, τα διόδια ανά πλευρικό σταθμό και ανά κατηγορία οχήματος φαίνονται στον παρακάτω πίνακα:

Από Τετάρτη, 4/11/20, το e-pass για όλους τους αυτοκινητόδρομους

Υπενθυμίζουμε ότι από την Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου τίθενται σε ισχύ ο κοινός πομποδέκτης για Νέα Οδό, Αττική Οδό, Εγνατία Οδό, Γέφυρα, Ολυμπία Οδό, Μορέα και Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου.

Αυτό σημαίνει πως φεύγοντας από Ασπρόπυργο για Σίνδο ή το αντίστροφο, αρκεί ο οδηγός να έχει έναν πομποδέκτη, φυσικά, με το υπόλοιπο που απαιτείται, και με αυτόν θα διέρχεται από τις πύλες e-pass των διοδίων όλων των αυτοκινητόδρομων (Αττική Οδός, Νέα Οδός αυτοκινητόδρομος Αιγαίου).

Αν, ωστόσο, ξεμείνει από υπόλοιπο, τότε όπου κι αν βρίσκεται, θα πρέπει να βάλει χρήματα μέσω της ιστοσελίδας του αυτοκινητόδρομου που έχει προμηθευτεί τον πομποδέκτη, πληρώνοντας με την κάρτα του, χρεωστική ή πιστωτική.

Δεν θα μπορεί, όμως, ο ίδιος να φορτίσει τον πομποδέκτη του π.χ. στο κτίριο εξυπηρέτησης συνδρομητών της Νέας Οδού, αν αυτός ο πομποδέκτης έχει χορηγηθεί π.χ. από την Αττική Οδό.

Για τους αυτοκινητιστές και τους επαγγελματίες της μεταφοράς γενικότερα, το μέτρο αυτό έχει το πλεονέκτημα ότι κινούνται ελεύθερα, παρακολουθούν έναν λογαριασμό e-pass – αυτόν που θα επιλέξουν- και δεν θα χρειάζεται πλέον να δεσμεύουν χρήματα για τον κάθε πομποδέκτη που έχουν προμηθευτεί από τις εταιρείες διαχείρισης των αυτοκινητόδρομων.

PreviousNext