Τροχοί & TIR

Νέο εργοταξιακό Western Star 49X (+VIDEO)

Το νέο αμερικάνικο εργοταξιακό φορτηγό, Western Star 49X, παρουσίασε πρόσφατα η Daimler Trucks North America (DTNA), με τις παραγγελίες να ξεκινούν αυτόν τον χειμώνα και τις πρώτες παραδόσεις να ανα
από Παναγιώτης Εμμανουήλ | Τετάρτη 18/11/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Το νέο αμερικάνικο εργοταξιακό φορτηγό, Western Star 49X, παρουσίασε πρόσφατα η Daimler Trucks North America (DTNA), με τις παραγγελίες να ξεκινούν αυτόν τον χειμώνα και τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται από τις αρχές του νέου έτους.

Σε σχέση με το υπάρχον Western Star 4900, το επερχόμενο Western Star 49X είναι ελαφρύτερο κατά 150 κιλά, χάρη στο ολοκαίνουργιο πλαίσιο, το οποίο επιπλέον υπόσχεται και βελτιωμένη ακαμψία. Ακόμα, η νέα καμπίνα είναι κατασκευασμένη από ενισχυμένο με χάλυβα αλουμίνιο και προσφέρει μεγαλύτερη αντοχή και ανθεκτικότητα. Την ίδια στιγμή είναι ελαφρύτερη κατά 8% από την αντίστοιχη του μοντέλου 4900 και επιπλέον είναι και πιο ευρύχωρη κατά 10-13%. Παράλληλα, βελτιωμένη είναι και η ορατότητα του οδηγού, χάρη στο μεγαλύτερο κατά 28% εμπρόσθιο παρμπρίζ, αλλά και στο τριών τμημάτων οπίσθιο παράθυρο, το οποίο μεγάλωσε κατά 77%.

Το «παρών» δίνει και ο ολοκαίνουργιος heavy-duty κινητήρας DD15 Gen 5 της Detroit, η οποία σημειώνεται πως ανήκει και αυτή στην Daimler Trucks. Υπενθυμίζεται, πως ο εν λόγω ανασχεδιασμένος 6κύλινδρος κινητήρας έχει χωρητικότητα 14,8 λίτρων και διατίθεται σε εκδόσεις απόδοσης 400 – 505 ίππων ισχύος και 2.102 – 2.373 Nm ροπής, υποσχόμενος μειωμένη κατανάλωση καυσίμου έως και κατά 3%. Ο εν λόγω κινητήρας, στο νέο Western Star 49X συνεργάζεται με τα -επίσης νέα- κιβώτια ταχυτήτων DT12-V και DT12-VX, των 12 εμπρόσθιων και 4 οπίσθιων σχέσεων, τα οποία μπορούν να δεχθούν μέγιστη ροπή 3.051 και 3.390 Nm, αντίστοιχα.

Σημαντικά αναβαθμισμένος είναι και ο εξοπλισμός ασφάλειας του νέου φορτηγού της Western Star, ο οδηγός του οποίου έχει στη διάθεσή του πλήθος επικουρικών συστημάτων που περιλαμβάνονται στο πακέτο «Detroit Assurance». Ανάμεσά τους, συναντάμε τις τεχνολογίες active brake assist, side guard assist και adaptive cruise control.

Video URL

Στο ίδιο τεύχος #391

PreviousNext