Τροχοί & TIR

Αλεξοπούλου: Ανανέωση στόλου μέσω της μίσθωσης των φορτηγών

Στην ανανέωση του στόλου των γηρασμένων φορτηγών μέσω των μισθώσεων προσβλέπει η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου. Κατά την τοποθέτησή της στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νο
Παρασκευή 20/10/2023 - 11:21
Κοινοποίηση στα Social Media

Στην ανανέωση του στόλου των γηρασμένων φορτηγών μέσω των μισθώσεων προσβλέπει η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Κατά την τοποθέτησή της στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου που αφορά στη χρησιμοποίηση μισθωμένων οχημάτων χωρίς οδηγό στις οδικές εμπορευματικές μεταφορές η κα. Αλεξοπούλου ανέφερε:

«Θεωρούμε ότι διευκολύνεται η αντικατάσταση του στόλου οχημάτων μεταφοράς εμπορευμάτων με οχήματα λιγότερο ρυπογόνα, υπηρετώντας έτσι ένα ευρύτερο σκοπό. Εν τέλει, αφενός εναρμονιζόμαστε με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και αφετέρου παρεμβαίνουμε όπου διαπιστώνουμε την ανάγκη, για να βελτιώσουμε τη λειτουργία των μεταφορών προς όφελος του πολίτη», κατέληξε.

Η κα. Αλεξοπούλου υπογράμμισε, επίσης, ότι με τις διατάξεις του νομοσχεδίου επιδιώκεται η ενίσχυση της επιχειρησιακής ευελιξίας των επιχειρήσεων που μεταφέρουν εμπορεύματα, καθώς και η αύξηση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητάς τους.

Στην εισαγωγική της ομιλία η κα. Αλεξοπούλου παραδέχτηκε ότι «ως υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, έχουμε υποχρέωση για την άμεση υιοθέτηση ευρωπαϊκών οδηγιών και πρακτικών που θα μας βοηθήσουν ακόμη περισσότερο να επιτύχουμε τους αναπτυξιακούς μας σκοπούς».

PreviousNext