Τροχοί & TIR

Αλκοόλ Τέλος για τους Αυτοκινητιστές στην Ολλανδία

Σκληραίνουν τη στάση τους οι ολλανδικές αρχές σε σχέση με την κατανάλωση αλκοόλ στη διάρκεια της οδήγησης. Για την ακρίβεια, όποιος επαγγελματίας οδηγός θεωρήσει ότι, μπορεί να πιει λίγο παραπάνω εν
από Βασίλης Δαραμούσκας | Δευτέρα 12/11/2012 - 16:34
Κοινοποίηση στα Social Media

Σκληραίνουν τη στάση τους οι ολλανδικές αρχές σε σχέση με την κατανάλωση αλκοόλ στη διάρκεια της οδήγησης. Για την ακρίβεια, όποιος επαγγελματίας οδηγός θεωρήσει ότι, μπορεί να πιει λίγο παραπάνω ενόσω οδηγεί το ΙΧ του θα διαπιστώσει πως κινδυνεύει να βάλει ταυτόχρονα, πρόωρο τέλος στην καριέρα του στη Μεταφορά. Όποιος συλληφθεί λοιπόν, να τα ‘χει «τσούξει» είναι υποχρεωμένος –με δικά του έξοδα- να εγκαταστήσει συσκευή alcolock στο επιβατικό του αυτοκίνητο για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Αν όμως τυγχάνει να είναι (και) επαγγελματίας οδηγός, του αφαιρείται το δίπλωμα για αντίστοιχο χρονικό διάστημα και ξεμένει με το Β΄ κατηγορίας στο οποίο αναγράφεται ο κωδικός "103" που σημαίνει πως ο κάτοχος του διπλώματος δεν μπορεί να οδηγήσει οποιοδήποτε άλλο όχημα, ούτε καν επιβατικό. Περιττό να σημειώσουμε ότι, από τη στιγμή που επιφυλάσσεται τέτοια μεταχείριση στους ντόπιους, αντιλαμβάνεστε τι περιμένει οποιονδήποτε διερχόμενο αυτοκινητιστή. Το βίντεο εδώ:http://www.youtube.com/watch?v=KaCdlsvq7LA&feature=player_embedded με τον Ολλανδό συνάδελφο που χάνει τη δουλειά του είναι χαρακτηριστικό.
Πηγή: www.truckstar.nl

PreviousNext