Τροχοί & TIR

Αλλαγές στον έλεγχο ATP των φορτηγών ψυγείων.

Με απόφαση του υφυπουργού Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη επέρχονται αλλαγές στην πιστοποίηση των ψυκτικών θαλάμων. Συγκεκριμένα δύναται να πραγματοποιηθεί έλεγχος μονωτικής ικανότητας του εξοπλισμού
Πέμπτη 09/04/2020 - 14:55
Κοινοποίηση στα Social Media

Με απόφαση του υφυπουργού Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη επέρχονται αλλαγές στην πιστοποίηση των ψυκτικών θαλάμων.

Συγκεκριμένα δύναται να πραγματοποιηθεί έλεγχος μονωτικής ικανότητας του εξοπλισμού από σταθμό ελέγχου ATP ή εμπειρογνώμονα ATP. Στην περίπτωση αυτή, το χορηγούμενο πιστοποιητικό ισχύει για 3 (τρία) χρόνια από την ημερομηνία ελέγχου.

Επίσης, για μηχανικά ψυχόμενο εξοπλισμό με πιστοποιητικό ATP που έχει λήξει και εφόσον η συσκευή μηχανικής ψύξης αντικαθίσταται με μονάδα διαφορετικού τύπου, πρέπει να εκδίδεται νέο πιστοποιητικό ATP για την έκδοση του οποίου υποβάλλονται: το πιστοποιητικό ATP το οποίο έχει λήξει και έκθεση ελέγχου μονωτικής ικανότητας, όπως ορίζεται από τη συμφωνία ATP και στα οριζόμενα, όταν πρόκειται για εξοπλισμό με ηλικία μικρότερη των 12 ετών. 

Υποβάλλεται επίσης έκθεση ελέγχου μονωτικής ικανότητας από σταθμό ελεγχου ATP ή εμπειρογνώμονα και στην οποία προσδιορίζονται τα προβλεπόμενα (αποδοτικότητα θερμικών συσκευών κ.α.), εφόσον πρόκειται για εξοπλισμό με ηλικία μεγαλύτερη των δώδεκα ετών.  

Το χορηγούμενο πιστοποιητικό ATP έχει ισχύ τριών ή έξι ετών ανάλογα με την ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού που έχει λήξει και την ηλικία του εξοπλισμού (μικρότερη η μεγαλύτερη των δώδεκα ετών).

PreviousNext