Τροχοί & TIR

Αναβαθμισμένο και άμεσα διαθέσιμο το προγνωστικό σύστημα της Scania

Η Scania εξελίσσει συνεχώς το προγνωστικό της σύστημα (Active Prediction) προσθέτοντας νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες που βελτιώνουν με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο την αποδοτικότητα των οχημάτ
Πέμπτη 25/05/2023 - 14:16
Κοινοποίηση στα Social Media
scania active prediction

Η Scania εξελίσσει συνεχώς το προγνωστικό της σύστημα (Active Prediction) προσθέτοντας νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες που βελτιώνουν με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο την αποδοτικότητα των οχημάτων της. 

Από τον Ιούνιο του 2023, όλα τα νέα Scania με κιβώτια ταχυτήτων G25 και G35 θα διατίθενται με ένα εκτεταμένο update για το CCAP όπως είναι η πλήρης ονομασία του (από τα αρχικά των Cruise Control με Active Prediction), ενώ θα υπάρχει και δυνατότητα retrofit, αρκεί το όχημα να διαθέτει τον τελευταίας γενιάς κινητήρα «Super». 

Σύμφωνα με τα στελέχη του κατασκευαστή, η τελευταία εκδοχή του προγνωστικού συστήματος συνοδεύεται από σημαντικά αυξημένη υπολογιστική ικανότητα των ηλεκτρονικών, πιο έξυπνους αλγόριθμους, και βελτιστοποιημένη χρήση των δεδομένων από τους προφορτωμένους χάρτες. Σύμφωνα με τους μηχανικούς, μόνο από αυτές τις βελτιώσεις μπορεί να επιτευχθεί μείωση της κατανάλωσης 2% -ειδικά σε δρόμους με συνεχείς εναλλαγές υψομέτρου- χωρίς να επηρεαστεί η μέση ταχύτητα κίνησης του οχήματος.

Το προγνωστικό της Scania είναι γενικά γνωστό για την ικανότητά του να «βλέπει» συνεχώς κάποια χιλιόμετρα εμπρός, και να ετοιμάζει τη γραμμή μετάδοσης κίνησης προκειμένου το φορτηγό να κινηθεί με τον βέλτιστο τρόπο σε ανωφέρειες και κατωφέρειες. Όπως και για κάθε προγνωστικό σύστημα της αγοράς, έτσι και για το αντίστοιχο της Scania, η κεντρική ιδέα είναι να αποφευχθούν όλες οι άσκοπες επιβραδύνσεις, να είναι πάντα επιλεγμένη η ιδανική σχέση στο κιβώτιο ταχυτήτων, να μειωθούν οι (ενεργοβόρες) αλλαγές σχέσεων, και τέλος, να χρησιμοποιηθεί η κινητική ορμή του οχήματος για να εξοικονομηθεί καύσιμο –είτε με το ρολάρισμα, είτε με την «φόρα» προκειμένου να βγει μια δύσκολη ανηφόρα.

PreviousNext