Τροχοί & TIR

Ανάγκη για επέκταση της Εθνικής Οδού στο τμήμα Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα

Τα υπόλοιπα οδικά έργα που είναι σημαντικά για την Περ. Πελοποννήσου.
Πέμπτη 01/08/2024 - 11:43
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: Περ. Πελοποννήσου
φωτό: Περ. Πελοποννήσου

Η πρόοδος, η παρακολούθηση και ο προγραμματισμός των επόμενων ενεργειών κρίσιμων έργων υποδομής, ήταν το κεντρικό θέμα της συνάντησης του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, όπου μεταξύ άλλων ζητημάτων έγινε συζήτηση και για τα οδικά έργα για τη βελτίωση της κινητικότητας και της ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, η επιτακτική ανάγκη για την επέκταση της Εθνικής Οδού στο τμήμα Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα, ετέθη από τον Περιφερειάρχη και αποτέλεσε βασικό θέμα για το οποίο το ενδιαφέρον ήταν πολύ έντονο και από την πλευρά του Υπουργείου. 

Επιπλέον, συζητήθηκαν η πρόοδος των μελετών για τη βελτίωση της Εθνικής Οδού Σπάρτης-Γυθείου, όπως και των αντίστοιχων για τις παρακάμψεις Σκάλας και Βλαχιώτη. Επίσης, αντικείμενο αποτέλεσε η χρηματοδότηση των συγκεκριμένων έργων μετά την ολοκλήρωση των μελετών. Ακόμα, συζητήθηκαν τα σχέδια για την κατασκευή υποδομών που θα εξυπηρετούν το νέο Νοσοκομείο Σπάρτης, καθώς και η αναβάθμιση της πρόσβασης στην περιοχή Ισθμός-Κόρινθος. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη μελέτη του τμήματος Κόρινθος-Σοφικό-Αρχαία Επίδαυρος, ένα έργο που αναμένεται να ενισχύσει τον τουρισμό και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας αξιολόγησαν την πρόοδο των έργων και καθόρισαν τις επόμενες ενέργειες επιβεβαιώνοντας το υψηλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου και Περιφέρειας για την επίτευξη των κοινών στόχων.

PreviousNext