Τροχοί & TIR

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήμα του Νότιου Παράδρομου της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου

Πώς θα διεξάγεται η κυκλοφορία.
Πέμπτη 01/08/2024 - 12:31
Κοινοποίηση στα Social Media

Λόγω εκτέλεσης εργασιών στο πλαίσιο του έργου "Διασύνδεση του συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας μέσω συνεχούς ρεύματος Αττικής – Κρήτης (Κορακιά)", η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής αποφάσισε την τμηματική κατάληψη του δεξιού τμήματος του οδοστρώματος του Νότιου Παράδρομου της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, από το ύψος της χ/θ 28,500 έως το ύψος της χ/θ 34,000, περιοχής Δήμου Μεγαρέων. 

Συγκεκριμένα, θα εφαρμοστεί σταδιακός περιορισμός του πλάτους του οδοστρώματος στον Νότιο (αριστερό) Παράδρομο της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου (28,500 χ/θ έως 34,000 χ/θ) κατά 3,5 μ. μέγιστο, σε μήκος από 35,00 έως 100,00 μέτρα σε κάθε θέση, με κατάληψη του δεξιού τμήματος του οδοστρώματος κατά τη φορά διεξαγωγής της κυκλοφορίας με αντίστοιχο περιορισμό του πλάτους των λωρίδων κυκλοφορίας μέχρι 2,75 έκαστη. Όταν το εναπομένον πλάτος του οδοστρώματος είναι μικρότερο των 5,50 μέτρων τότε η κυκλοφορία θα διεξάγεται αμφίδρομα σε αυτό.

Ρυθμίσεις που θα ισχύσουν κατά τις ανωτέρω εργασίες: 

α. Απαγόρευση του προσπεράσματος για τα οχήματα που κινούνται επί του ρεύματος κυκλοφορίας στο οποίο εκτελούνται οι εργασίες και στο τμήμα της οδού που καθορίζονται από τα 50,00 μ. πριν την αρχή του εργοταξιακού χώρου (κατάληψης) μέχρι τη θέση του τέλους αυτού.

β. Καθορισμός ανώτατου ορίου ταχύτητας 40χλμ./ώρα για τα οχήματα που κινούνται στο τμήμα της οδού που καθορίζεται από τα 50μ. πριν από τη θέση του τέλους του εργοταξιακού χώρου (κατάληψης) μέχρι τα 50μ. μετά τη θέση της αρχής αυτού. 

γ. Καθορισμός προτεραιότητας της αντιθέτως ερχόμενης κυκλοφορίας για τα οχήματα που κινούνται επί του ρεύματος κυκλοφορίας στο οποίο εκτελούνται οι εργασίες. 

δ. Η έναρξη των εργασιών σε κάθε σημείο θα γίνεται διαδοχικά και μετά την πλήρη ολοκλήρωση των εργασιών στο προηγούμενο τμήμα, την απομάκρυνση της προσωρινής σήμανσης σε αυτό και την απόδοση αυτού σε πλήρη κυκλοφορία.

PreviousNext