Τροχοί & TIR

Ανοίγει ο δρόμος χρηματοδότησης ηλεκτρικών λεωφορείων για όλες τις πόλεις

«Προχωράμε στην ολοκλήρωση των διαδικασιών που σχετίζονται με την εφαρμογή του νέου νόμου για τις οδικές επιβατικές μεταφορές, ο οποίος θα ξεκλειδώσει τη δυνατότητα χρηματοδότησης ηλεκτρικών λεωφορε
Πέμπτη 20/07/2023 - 16:10
Κοινοποίηση στα Social Media

«Προχωράμε στην ολοκλήρωση των διαδικασιών που σχετίζονται με την εφαρμογή του νέου νόμου για τις οδικές επιβατικές μεταφορές, ο οποίος θα ξεκλειδώσει τη δυνατότητα χρηματοδότησης ηλεκτρικών λεωφορείων συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ σε όλη την επικράτεια, εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης».

Αυτό, μεταξύ άλλων, τόνισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας σε συναντήσεις που είχε σήμερα με τις Διοικήσεις των Αστικών ΚΤΕΛ Πάτρας και Αιγίου, καθώς και του υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας, συνοδευόμενος από την Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου και τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών, Γιάννη Ξιφαρά.

Σχετική ήταν και η δήλωση της Υφυπουργού Μεταφορών, Χριστίνας Αλεξοπούλου: 

«Υποστηρίζουμε την προοπτική προσαρμογής τους στις νέες τεχνολογίες με ανανέωση του στόλου με λεωφορεία νέας τεχνολογίας, φιλικά προς το περιβάλλον και το επιβατικό κοινό και στοχεύουμε στην αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων για τη χρηματοδότηση της προμήθειας νέων ηλεκτροκίνητων οχημάτων». 

Για τον νέο Σταθμό

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στο υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας, ο κ. Σταϊκούρας και η Υφυπουργός Μεταφορών ενημερώθηκαν από τη Διοίκηση για την πορεία ανανέωσης του στόλου λεωφορείων, με τα οποία η Πάτρα συνδέεται άμεσα και γρήγορα με όλη την Ελλάδα, καθώς και για την κατασκευή του νέου επιβατικού σταθμού εντός των πρώην Μύλων Αγίου Γεωργίου. 

Σχετικά, η κα. Αλεξοπούλου τόνισε: 

«Πρόκειται για μια επένδυση που γίνεται αποκλειστικά με δαπάνες του υπεραστικού ΚΤΕΛ και περιλαμβάνει νέες υποδομές εξυπηρέτησης και φιλοξενίας επιβατών, αποθηκευτικούς χώρους, αλλά και υποδομές εμπορικού κέντρου με καταστήματα που θα τονώσουν την αγορά γύρω από το λιμάνι της Πάτρας».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς, δήλωσε:

«Η λειτουργία ενός ανεπτυγμένου συστήματος αστικών συγκοινωνιών είναι δείγμα πολιτισμού. Η περαιτέρω ανάπτυξή του σε πόλεις με χαρακτηριστικά όπως αυτά της Πάτρας, που βρισκόμαστε σήμερα, είναι απαραίτητη. Η μεταρρύθμιση που ξεκίνησε να υλοποιείται στις οδικές επιβατικές μεταφορές με την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου τον περασμένο Σεπτέμβριο, μας δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε χρηματοδοτικά εργαλεία που θα ενισχύσουν σημαντικά αυτή την προσπάθεια».

PreviousNext