Τροχοί & TIR

Άνοιξε ο πρώτος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών φορτηγών στο λιμάνι του Ρότερνταμ

Σε συνεργασία με την Truckparkings Rotterdam Exploitatie (TRE), το λιμάνι του Ρότερνταμ άνοιξε σήμερα τον πρώτο σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών φορτηγών. Μέχρι και οκτώ ηλεκτρικά φορτηγά μπορούν τώρα να
Παρασκευή 26/01/2024 - 15:39
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: Port of Rotterdam/ Kelly Alexandre
φωτό: Port of Rotterdam/ Kelly Alexandre

Σε συνεργασία με την Truckparkings Rotterdam Exploitatie (TRE), το λιμάνι του Ρότερνταμ άνοιξε σήμερα τον πρώτο σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών φορτηγών. Μέχρι και οκτώ ηλεκτρικά φορτηγά μπορούν τώρα να φορτίσουν ταυτόχρονα στο Waalhaven.

Συγκεκριμένα, η TRE συνεργάστηκε με την Αρχή Λιμένος του Ρότερνταμ για να εγκαταστήσει τα πρώτα πέντε σημεία φόρτισης στον χώρο στάθμευσης φορτηγών, τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν συνολικά οκτώ ηλεκτρικά φορτηγά. Οι χώροι στάθμευσης έχουν σχεδιαστεί για να είναι ασφαλείς και άνετοι και υπάρχει 24ωρη επιτήρησή. Οι κρατήσεις δεν είναι ακόμη απαραίτητες για τη φόρτιση, οι οδηγοί ηλεκτρικών φορτηγών δεν πληρώνουν τέλος στάθμευσης και μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλες τις εγκαταστάσεις του parking.

Το έργο στο Waalhaven πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις ABB E-mobility, Batenburg Techniek, KWS Infra, Stedin και VARO Energy.

Πηγή: Port of Rotterdam

PreviousNext