Τροχοί & TIR

Ωράρια οδηγών πούλμαν. Ετοιμάζεται ψηφιακή πλατφόρμα

Ένα βήμα πριν την τελική ψήφιση των νέων ωραρίων οδήγησης/ ανάπαυσης που θα τεθούν σε ισχύ ειδικά για τους οδηγούς πούλμαν βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τελευταία εξέλιξη αποτελεί η απόφαση για τ
Παρασκευή 26/01/2024 - 15:19
Κοινοποίηση στα Social Media

Ένα βήμα πριν την τελική ψήφιση των νέων ωραρίων οδήγησης/ ανάπαυσης που θα τεθούν σε ισχύ ειδικά για τους οδηγούς πούλμαν βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Τελευταία εξέλιξη αποτελεί η απόφαση για τη σύνταξη ενός εγγράφου το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε ψηφιακή μορφή από τους οδηγούς, ώστε να ενημερώνονται εύκολα και κατανοητά για τις ώρες εργασίας/ διαλειμμάτων, αλλά και της υποχρέωσης για τον χρόνο που θα πρέπει να λαμβάνουν την εβδομαδιαία ανάπαυσή τους.

Ταυτόχρονα, όμως, το ίδιο αυτό ψηφιακό εργαλείο θα μπορεί να χρησιμοποιείται και ως τη δήλωση απόσπασης των οδηγών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Κατά την IRU, το έγγραφο αυτό στην ψηφιακή του μορφή θα πρέπει να είναι απλό και κατανοητό, έτσι ώστε εκτός των ωραρίων, να μπορεί να δίνει πληροφορίες για τον χρόνο απόσπασης με τα ισχύοντα σε κάθε κράτος, χωρίς να είναι υποχρεωμένος ο υπεύθυνος του στόλου να προβαίνει σε αριθμητικές πράξεις για το εργασιακό κόστος.

Πηγή: IRU

PreviousNext