Απεργία βυτιοφόρων λυμάτων στη Μύκονο

Παρ, 24/06/2022 - 09:35

Απεργία διαρκείας ξεκίνησαν οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων φορτηγών λυμάτων της Μυκόνου ζητώντας να δοθεί άμεσα λύση σε ένα πρόβλημα που προέκυψε πρόσφατα. Όπως ενημέρωσαν τον συντάκτη μας Παύλο Μαυρομύτη υπάρχει μόνο μία παροχή αδειάσματος στο βιολογικό του νησιού, με αποτέλεσμα τη σημαντική χρονική επιβάρυνση κατά τη διάρκεια του ξεφορτώματος.

«Πέρυσι το κάθε αυτοκίνητο ξεφόρτωνε μέσα σε πέντε λεπτά, ενώ φέτος χρειαζόμαστε είκοσι λεπτά καθώς έγινε νέα μελέτη η οποία όμως σχεδιάστηκε με γνώμονα να εξυπηρετεί μόλις δύο φορτηγά. Σκεφτείτε όμως ότι όταν έρχονται ταυτόχρονα και τα δώδεκα φορτηγά του νησιού για απόθεση, πόσο μεγάλη καθυστέρηση δημιουργείται. Χρειαζόμαστε από τέσσερις μέχρι πέντε ώρες την κάθε φορά. Να αναφέρουμε ότι καθημερινά κάθε φορτηγό κάνει από δέκα μέχρι δώδεκα δρομολόγια.

Με αυτούς τους ρυθμούς όμως δεν μπορούμε να ολοκληρώσουμε σωστά το έργο μας και οι καθυστερήσεις είναι τεράστιες. Ιδιαίτερα την περίοδο αυτή που η κίνηση στο νησί είναι στο ζενίθ πρέπει να δοθεί άμεσα λύση η οποία είναι μια. Να γίνει αλλαγή του σωλήνα εξυπηρέτησης των βυτιοφόρων σε μεγαλύτερο μέγεθος (πχ Φ-500), ώστε η διαδικασία να γίνεται με πιο γρήγορους ρυθμούς».