Όπως ανακοινώθηκε από την ΠΝΟ, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί 48ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από τις 10 Νοέμβρη στις 06:00 π.μ. έως 12 Νοέμβρη στις 06:00 π.μ. με προοπτική κλιμάκωσης.

«Χαιρετίζουμε τη συνέχιση του απεργιακού αγώνα των λιμενεργατών της COSCO, του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, που τιμάνε τον νεκρό συνάδελφό τους, θύμα της εργοδοτικής εγκληματικής ασυδοσίας, δίνοντας τη μάχη για να έχουν συμβάσεις, συνθήκες εργασίας με ασφάλεια και προστασία της ανθρώπινης ζωής. Καλούμε τους ναυτεργάτες, με αγωνιστική αισιοδοξία και με όπλο μας τις μαζικές απεργίες των εργατών της e-food, των λιμενεργατών, των εκπαιδευτικών, να οργανώσουμε και να περιφρουρήσουμε στους καταπέλτες των καραβιών την απεργιακή μάχη, διεκδικώντας το δικαίωμα για δουλειά, για ζωή, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας», αναφέρει η ανακοίνωση των Σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ.

Η παραπάνω απεργία θα κρατήσει δεμένα και τα οχηματαγωγά πλοία προς τα νησιά με συνέπεια τα φορτηγά αυτοκίνητα και τα λεωφορεία να μην ταξιδέψουν στις 10 και 11 Νοέμβρη (η απεργία λήγει στις 6 το πρωί της 12ης Νοεμβρίου).

Μεταφορικές και αυτοκινητιστές θα πρέπει να προγραμματίσουν εκ νέου τα δρομολόγια και τις μεταφορές των προϊόντων από και προς τα νησιά και να ενημερώσουν σχετικά πελάτες και φορτωτές.