Τροχοί & TIR

Αποδόθηκε στην κυκλοφορία ο δρόμος προς Ζαρούχλα

Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ολοκληρώθηκαν οι τεχνικές επεμβάσεις και αποδόθηκε στη κυκλοφορία στο σύνολό του ο δρόμος Ακράτα – Ζαρούχλα. Η αποκατάστα
Πέμπτη 23/11/2023 - 15:17
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας
φωτό: Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας

Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ολοκληρώθηκαν οι τεχνικές επεμβάσεις και αποδόθηκε στη κυκλοφορία στο σύνολό του ο δρόμος Ακράτα – Ζαρούχλα. 

Η αποκατάσταση αφορά τις εργασίες που έγιναν στο πλαίσιο του έργου «Συντήρηση 19ης Ε.Ο. στο Δήμο Αιγιαλείας», αλλά και τις επεμβάσεις που χρειάστηκαν στη συνέχεια προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες κατολισθήσεων έπειτα από ακραία καιρικά φαινόμενα, καθώς η οδός Ακράτα- Ζαρούχλα είχε κλείσει στη θέση «βράχος».

Πραγματοποιήθηκαν ακόμη εργασίες καθαίρεσης βραχώδους επικρεμάμενου υλικού με χρήση εκρηκτικών, οι οποίες διακόπτονταν είτε λόγω καιρικών συνθηκών είτε σε περιόδους υψηλής επισκεψιμότητας έπειτα από αιτήματα της τοπικής κοινωνίας. Οι τελευταίες, υπολειπόμενες εργασίες ολοκληρώθηκαν την 19.11.2023, οπότε έγινε η ασφαλτόστρωση του τμήματος της οδού κι έπειτα αποδόθηκε στην κυκλοφορία. Καθ' όλο το διάστημα των εργασιών συντηρήθηκε και ο αγροτικός δρόμος της Καμαρόβρυσης.

Να σημειωθεί ότι υπήρξαν δυσκολίες στην εκτέλεση των εργασιών, αφενός γιατί η γεωμορφολογία του εδάφους δεν επέτρεπε την ανάπτυξη παράλληλων μετώπων εργασίας, αφετέρου διότι λόγω του πλάτους της οδού πρόσβασης δεν μπορούσαν να εκτελεστούν διατρήσεις με περισσότερα του ενός μηχανήματα.

PreviousNext