Τροχοί & TIR

Αποφάσισαν 100% πληρότητα στα τσιμπούρια

Ενώ η φωτιά καίει ακόμα στο Euroferry Olympia όπου απανθρακώθηκαν οι οδηγοί που προτίμησαν να διανυκτερεύσουν στα φορτηγά τους, παρά στα τσιμπούρια και στους ψύλλους των καμπινών του πλοίου, όλοι μα
Κυριακή 13/03/2022 - 13:17
Κοινοποίηση στα Social Media

Ενώ η φωτιά καίει ακόμα στο Euroferry Olympia όπου απανθρακώθηκαν οι οδηγοί που προτίμησαν να διανυκτερεύσουν στα φορτηγά τους, παρά στα τσιμπούρια και στους ψύλλους των καμπινών του πλοίου, όλοι μαζί οι συναρμόδιοι υπουργοί αποφάσισαν την 100% πληρότητα των επιβατών στα πλοία των γραμμών Ιταλίας, Τουρκίας και Αλβανίας.



Συγκεκριμένα, οι Υπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων - Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων - Υγείας - Προστασίας του Πολίτη - Εσωτερικών - Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,  αποφάσισαν την τροποποίηση προγενέστερης απόφασης με νεότερη (ΦΕΚ 1100/Β/11-03-2022) που ορίζει:



1. Η παρ. 7 του άρθρου τρίτου της υπό στοιχεία Δ1α/ Γ.Π.οικ.13655/4.3.2022 (Β’ 1012) κοινής υπουργικής απόφασης αντικαθίσταται ως εξής: «7. α) Η πληρότητα στα επιβατηγά και επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία που εκτελούν διεθνείς πλόες στις γραμμές Ελλάδος-Ιταλίας, Ελλάδος-Αλβανίας και Ελλάδος-Τουρκίας ανέρχεται σε ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%) του συνολικού αριθμού επιβατών των πλοίων. β) Οι επιβάτες, οι πλοίαρχοι και τα μέλη του πληρώματος υποχρεούνται, πριν από την επιβίβαση, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, καθώς και κατά την αποβίβαση των επιβατών, να συμμορφώνονται και προς τις λοιπές οδηγίες πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων κορωνοϊού COVID-19 στα επιβατηγά και επιβατηγά - οχηματαγωγά πλοία που εκτελούν θαλάσσιες ενδομεταφορές. 



Οι υπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωνσταντίνος Χατζηδάκης, Υγείας Αθανάσιος Πλεύρης, Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, Εσωτερικών Μαυρουδής Βορίδης και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Πλακιωτάκης, που υπέγραψαν την παραπάνω απόφαση ας υπογράψουν και μία συμπληρωματική που να ορίζει τις κυρώσεις (απαγόρευση απόπλου, πρόστιμα και άλλα) για τους υπευθύνους υγιεινής των πλοίων αρχίζοντας από τον ίδιο τον πλοιοκτήτη.

PreviousNext