Τροχοί & TIR

Αποκατάσταση της Διώρυγας Κορίνθου

Στην εξέλιξη των έργων αποκατάστασης της Διώρυγας Κορίνθου, προϋπολογισμού 30,6 εκατομμυρίων ευρώ, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης, τον
Τετάρτη 06/04/2022 - 11:48
Κοινοποίηση στα Social Media

Στην εξέλιξη των έργων αποκατάστασης της Διώρυγας Κορίνθου, προϋπολογισμού 30,6 εκατομμυρίων ευρώ, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης, τονίζοντας ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι να αποδοθεί προσωρινά σε λειτουργία η Διώρυγα για τη ναυσιπλοΐα από τις αρχές Ιουλίου έως τα τέλη του Οκτωβρίου 2022, προκειμένου να μην χαθεί η τουριστική σεζόν.

Αντικείμενο του έργου είναι η εκτέλεση όλων των έργων επισκευής και αποκατάστασης των ζημιών στο πρανές από την πλευρά της Πελοποννήσου της Διώρυγας Κορίνθου σε μήκος 1 χλμ. μετά από τις σοβαρές βλάβες από καταπτώσεις. Ειδικότερα, το έργο της αποκατάστασης της Διώρυγας περιλαμβάνει:

  • Εκσκαφές σε μήκος 1 χλμ. για τη σταθεροποίηση των υφισταμένων πρανών.

  • Τον καθαρισμό της Διώρυγας από προϊόντα καταπτώσεων και συντρίμματα λιθεπένδυσης της αρχικής κατασκευής

  • Την κατασκευή πασσαλοτοίχου για την εξασφάλιση της προστασίας του ποδός του πρανούς της Διώρυγας

  • Την κατασκευή μέτρων ενίσχυσης της θεμελίωσης του νοτίου ακροβάθρου της γέφυρας των αγωγών μεταφοράς λυμάτων.

  • Την κατασκευή όλων των έργων διευθέτησης και απορροής των επιφανειακών υδάτων.

Χθες, έγινε αυτοψία στο έργο από τους Υφυπουργούς Υποδομών, Γεώργιο Καραγιάννη, και Εθνικής Άμυνας, Νικόλαο Χαρδαλιά, καθώς και παρουσίαση των εργασιών στη Σχολή Τεχνικής Εκπαίδευσης Αξιωματικών Μηχανικού (ΣΤΕΑΜΧ).

 «Η σπουδαιότητα της άμεσης αποκατάστασης είναι αδιαμφισβήτητη όχι μόνο για την εθνική οικονομία αλλά και για την εθνική μας κληρονομιά. Οι συνεχείς καταπτώσεις πρανών, ήδη από το 2018 με αποκορύφωμα τα περιστατικά στις αρχές του 2021 που εντοπίστηκαν στη πλευρά της Πελοποννήσου κατέστησαν επιτακτική τη διακοπή λειτουργίας της Διώρυγας», εξήγησε ο Υφυπουργός Υποδομών.

PreviousNext