Τροχοί & TIR

Αποκλεισμοί κυκλοφορίας στην εθνική Αθηνών – Πατρών. Εκτροπή κυκλοφορίας

Σε ποια τμήματα.
Τετάρτη 25/09/2024 - 14:46
Κοινοποίηση στα Social Media

Λόγω εργασιών εγκατάστασης φωτιστικών τύπου LED και επαναχρωματισμού των Σηράγγων Τ11 (Μαύρα Λιθάρια) και των δύο κατευθύνσεων κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου Αθηνών – Πατρών, η Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας αποφάσισε την εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, οι οποίες θα διαρκέσουν από την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024 έως (το αργότερο) την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024.

Οι εν λόγω ρυθμίσεις θα διεξαχθούν σε 3 φάσεις:

Α ' Φάση εργασιών - κλάδος προς Πάτρα: 

- Πλήρης αποκλεισμός του βόρειου κλάδου που εξυπηρετεί την κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Πάτρα με εκτροπή της διεξαγόμενης σε αυτόν κυκλοφορίας προς την παρακαμπτήρια οδό των σηράγγων Τ11. 

- Η κυκλοφορία στην κατεύθυνση προς Αθήνα, στην Α’ Φάση εργασιών, δεν επηρεάζεται.

Β’ Φάση εργασιών – κλάδος προς Αθήνα: 

- Η εκτροπή της κατεύθυνσης κυκλοφορίας προς Πάτρα στην παρακαμπτήρια οδό των σηράγγων διατηρείται. 

- Πλήρης αποκλεισμός του νότιου κλάδου που εξυπηρετεί την κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα, με εκτροπή της διεξαγόμενης σε αυτόν κυκλοφορίας της τον βόρειο κλάδο, μέσω των Ανοιγμάτων Έκτακτης Ανάγκης (Α.Ε.Α.) στις χ.θ. 143,30 (σημείο εκτροπής) και χ.θ. 141,30 (σημείο επαναφοράς). 

Ειδικότερα η κυκλοφορία στην κατεύθυνση προς Αθήνα θα εξυπηρετείται ως ακολούθως:

α) Από τη χ.θ. 143,80 η κυκλοφορία στην κατεύθυνση προς Αθήνα (αριστερός κλάδος) θα περιορίζεται σταδιακά σε μια λωρίδα και εν συνεχεία, μέσω του Α.Ε.Α. περί τη χ.θ. 143,30, θα καθοδηγείται σε τμήμα της διατομής του δεξιού κλάδου του αυτοκινητόδρομου.

β) Μεταξύ των χ.θ. 143,30 και χ.θ. 143,10, η διεξαγόμενη κυκλοφορία θα εξυπηρετείται από τον δεξιό (βόρειο) κλάδο του αυτοκινητόδρομου, ο οποίος θα λειτουργεί τοπικά ως διπλής κατεύθυνσης. Θα εφαρμόζεται διατομή πλάτους 12,2 μ., και θα διατίθενται στην κυκλοφορία μία (1) λωρίδα πλάτους 4,00 μ. στην κατεύθυνση προς Πάτρα και μία (1) λωρίδα πλάτους 4,95 μ. στην κατεύθυνση προς Αθήνα. Ενδιάμεσα των κατευθύνσεων, θα διαμορφωθεί, αποκλεισμένη από την κυκλοφορία, ζώνη οριοθετημένη με κώνους. 

γ) Μεταξύ των χ.θ. 143,10 και χ.θ. 141,50 η κυκλοφορία θα εξυπηρετείται από τον βόρειο κλάδο, μέσω της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας των σηράγγων. Η δεξιά λωρίδα θα αποκλειστεί με χρήση κώνων και κατάλληλης κατακόρυφης σήμανσης και η κυκλοφορία θα διεξάγεται αποκλειστικά από μία λωρίδα πλάτους 4,0μ. ώστε να μην επιτρέπονται προσπεράσεις. 

δ) Μεταξύ των χ.θ. 141,50 και χ.θ. 141,30, η διεξαγόμενη κυκλοφορία θα εξυπηρετείται από τον δεξιό (βόρειο) κλάδο του αυτοκινητόδρομου, ο οποίος θα λειτουργεί τοπικά ως διπλής κατεύθυνσης και θα εφαρμόζεται παρόμοια διατομή με αυτή της παραγράφου (β). 

ε) Η κυκλοφορία στην κατεύθυνση προς Αθήνα, μέσω υφιστάμενου Ανοίγματος Έκτακτης Ανάγκης (Α.Ε.Α.) το οποίο βρίσκεται περί τη χ.θ. 141,30, θα επανεισέρχεται στον αριστερό (νότιο) κλάδο του αυτοκινητόδρομου.

στ) Μεταξύ των χ.θ. 141,30 και χ.θ. 140,80, η κυκλοφορία στην κατεύθυνση προς Πάτρα θα περιορίζεται σταδιακά σε μια λωρίδα ώστε να διέλθει από την περιοχή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Γ ' Φάση εργασιών – Δοκιμές: 

Με το πέρας των ανωτέρω Φάσεων Α' και Β', και εφόσον χρειαστεί για να υλοποιηθούν δοκιμές πλήρους κλίμακας, αμφότερες οι κατευθύνσεις κυκλοφορίας θα εκτραπούν εκτός των σηράγγων Τ11 (Μαύρα Λιθάρια) και θα εξυπηρετούνται από την παρακαμπτήρια οδό των σηράγγων. Ειδικότερα: 

α) Θα διατηρηθούν οι ρυθμίσεις των παρ. (α), (δ), (ε) και (στ) της Β’ Φάσης, θα διατηρηθεί η εκτροπή της κατεύθυνσης κυκλοφορίας προς Πάτρα στην παρακαμπτήρια οδό των σηράγγων και οι ρυθμίσεις των παρ. (β) και (δ) θα διαμορφωθούν, ώστε να γίνει εκτροπή και της κατεύθυνσης κυκλοφορίας προς Αθήνα στην παρακαμπτήρια οδό των σηράγγων.

β) Η κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα θα εκτρέπεται στην παρακαμπτήρια οδό των σηράγγων, η οποία θα λειτουργεί προσωρινά ως διπλής κατεύθυνσης και θα διατίθενται για την κατεύθυνση προς Αθήνα 1 λωρίδα κυκλοφορίας πλάτους 3,5 μέτρων και ασφαλτοστρωμένο έρεισμα 0,5 μέτρων. 

Οι Φάσεις Α και Β θα διαρκέσουν 2 εβδομάδες περίπου έκαστη, ενώ η Φάση Γ 1 έως 2 ημέρες.

PreviousNext