Τροχοί & TIR

Απόκτηση/ ανανέωση ΠΕΙ εντός της Περιφέρειας Αττικής

Τι προβλέπεται στη νεότερη απόφαση.
Πέμπτη 11/07/2024 - 15:54
Κοινοποίηση στα Social Media

Για την επέκταση ισχύουσας άδειας οδήγησης και απόκτηση Π.Ε.Ι. αρχικής επιμόρφωσης μεταφοράς εμπορευμάτων ή επιβατών, ο ενδιαφερόμενος ή ο νόμιμα εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός του, μπορεί να υποβάλλει την αίτηση και τα κατά περίπτωση δικαιολογητικά που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία, σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής, ανεξαρτήτως Περιφερειακής Ενότητας, εφόσον ο τόπος κατοικίας του ενδιαφερόμενου βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων της Περιφέρειας Αττικής.

Τα παραπάνω προβλέπονται με νεότερη (10/07/24) απόφαση του Περιφερειάρχη, Νίκου Χαρδαλιά, όπως επίσης, τώρα επιτρέπεται η εγγραφή ενδιαφερόμενου προς επιμόρφωση οδηγού, του οποίου η διεύθυνση μόνιμης κατοικίας-διαμονής βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων της Περιφέρειας Αττικής, σε οποιαδήποτε Σχολή Π.Ε.Ι. βρίσκεται εντός της Περιφέρειας Αττικής, ανεξαρτήτως Περιφερειακής Ενότητας.

Με την ίδια αυτή απόφαση προβλέπεται ότι για τον εφοδιασμό των ενδιαφερομένων οδηγών με ΠΕΙ πενταετούς ισχύος με τη διαδικασία της παρακολούθησης προγράμματος κατάρτισης, επιτρέπεται η υποβολή της βεβαίωσης επιτυχούς παρακολούθησης μαζί με την σχετική αίτηση και τα λοιπά δικαιολογητικά που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία, σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής, ανεξαρτήτως Περιφερειακής Ενότητας, εφόσον ο τόπος κατοικίας του ενδιαφερόμενου βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων της Περιφέρειας Αττικής.

PreviousNext