Τροχοί & TIR

Απομάκρυνση 5 ναυαγίων από τον κόλπο Ελευσίνας

Μετά από συντονισμένες ενέργειες της Διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ, πέντε ακόμη ναυάγια και επικίνδυνα-επιβλαβή πλοία, τα οποία ήταν εγκαταλελειμμένα επί σειρά ετών εντός τη
Τετάρτη 20/01/2021 - 15:31
Κοινοποίηση στα Social Media

Μετά από συντονισμένες ενέργειες της Διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ, πέντε ακόμη ναυάγια και επικίνδυνα-επιβλαβή πλοία, τα οποία ήταν εγκαταλελειμμένα επί σειρά ετών εντός της ζώνης Λιμένα Ελευσίνας, αρμοδιότητας Ο.Λ.Ε. ΑΕ, επιβαρύνοντας το θαλάσσιο περιβάλλον, απομακρύνθηκαν οριστικά από την περιοχή.

Ειδικότερα, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ανέλκυσης απομακρύνθηκαν από τον κόλπο της Ελευσίνας τα παρακάτω ναυάγια: Ε/Γ -Τ/Ρ “VIOLETA”, σημαίας Ονδούρας, Φ/Γ -Ο/Γ “ΕΥΓΕΝΙΑ Π”, Θ/Γ “THELE” σημαίας Delaware- πρώην Παναμά, Ε/Γ-Τ/Ρ “KAPTAIN MARKOS” (πρώην “ΚΑΜΕΛΙΑ Ι”), σημαίας ΗΠΑ και Φ/Γ “ΣΗ ΣΤΑΡ”.

Η Διοίκηση του Ο.Λ.Ε. ΑΕ θεωρεί άκρως σημαντικό το έργο της οριστικής απομάκρυνσης επικίνδυνων-επιβλαβών πλοίων και ναυαγίων για την αποσυμφόρηση του ήδη βεβαρημένου θαλάσσιου χώρου της Ελευσίνας και την προστασία του περιβάλλοντος, ώστε να πάψει η περιοχή να αποτελεί “νεκροταφείο πλοίων” και βιομηχανικών αποβλήτων.

PreviousNext